Det är många som önskar att de hade både en duschkabin och ett badkar, men det är inte alla som har utrymme eller budget att installera båda. Lösningen kan vara att investera i kombinerad duschkabin med ett badkar. 

Duschkabiner med badkar finns i olika varierande former. Det finns alternativ som inte är mycket större än vanliga duschkabiner, men det finns även de som enkelt har plats för två personer och sittplats, samt en hel mängd annat. 

Två fördelar med duschkabiner med badkar är att de å enda sidan inte behöver ta särskilt mycket plats och å andra sidan är priset. På samma yta som ett badkar kan du få en oerhört lyxig dusch med en hel drös av funktioner och även tillgång till ett badkar.

Badkar med dusch från Appleby – Appleby 1700 Roll Top Shower Bath

 

Olika funktioner i din duschkabin med badkar

Listan på funktioner som duschkabiner med badkar är utrustade med är lång och kan få den mest spa-intresserade personen att bli nöjd. Här nedför följer en lista på funktioner som du kan få i en duschkabin med badkar.

Radio: Att lyssna på radio eller musik i duschen kan höja din badupplevelse ytterligare.

Handdukshylla: Många duschkabiner med badkar har en praktisk handdukshylla i kabinen så att du kan vira runt dig med en varm handduk innan du beger dig ut i den kyliga luften.

Antihalkbeläggning: En antihalkbeläggning är ett måste i en duschkabin med badkar eftersom porslin tenderar till at vara mycket halt när det är vått.

Sittplats: Ibland vill man bara sitta ner i duschen och njuta. Att kunna sitter ner och duscha samtidigt är för många en mer avslappnande upplevelse än att stå upp.

Olika former av duschar: I en duschkabin med badkar finns ofta möjligheten att få vatten från vilken riktning du än behagar. Både takdusch såväl som handdusch brukar vara standard i duschkabiner med badkar. 

Spegel: Att ha en spegel i duschen är lite av en smaksak. Somliga vill njuta av deras spegelbild och andra inte. Valet är hursomhelst ditt och det finns duschkabiner med badkar som har det.

Ångdusch: Ångduschen eller steamshower är för många en av de största anledningarna till att de väljer att installera en duschkabin med badkar istället för bara ett badkar.  Tänk bara på att vissa ångduschkabiner har en stor aptit på vatten så se till att ditt värmesystem orkar med det.

Massage: Många Duschkabiner med badkar kommer med massageduschar. När det kommer till hur väl massagefunktionen fungerar så brukar det skilja ganska mycket mellan billiga och dyra duschkabiner.

Övriga funktioner: Beroende på prisklass så kan du få duschkabiner med badkar som har touchpaneler för att styra alla funktioner eller telefon. Att kunna ta emot inkommande telefonsamtal i duschen är även det en ganska unik och roliga upplevelse. 

Det kanske verkar som om att duschkabiner med badkar är något enormt lyxigt och dyrt? Det behöver det faktiskt inte vara och du kan få ett riktigt funktionsspäckad duschkabin med badkar för strax över tiotusen  med priserna börja på ungefär 5 tusen för de billigaste varianterna. Om du vill ha samtliga funktioner som har listats ovanför så går det att få det för runt 20 000 kronor.