Sponsrade annonser

Gjutjärnsbadkar

Gjutjärnsbadkar var mer vanligt förr i tiden. Ända till slutet av 50-talet så tillverkades nästan alla badkar i gjutjärn. Idag har dock gjutjärnsbadkar återigen blivit populära.

Sponsrade annonser

Gjutjärnsbadkar är väldigt gedigna och håller väldigt länge. Hållbarheten är dock inte den enda fördelen med att ha gjutjärnsbadkar. Ett gjutjärnsbadkar behåller värmen bättre än badkar utav andra material. Det tar dock lite längre tid att värma upp, men när det väl är uppvärmt så behåller gjutjärnsbadkaret värmen bättre och längre. Ett gjutjärnsbadkar isolerar även ljud bättre.

Tänk på att gjutjärnsbadkar väger väldigt mycket. Ett badkar av gjutjärn kan enkelt väga mer än 100 kilo. Att flytta ett gjutjärnsbadkar medför därför vissa komplikationer. Det kräver antingen rejält med muskler eller speciella hjälpmedel för att få gjutjärnsbadkar på plats. Tänk också på att golvet måste hålla för vikten både för gjutjärnsbadkaret samt dess vattenvolym.

Sponsrade annonser

Design på gjutjärnsbadkaret

Dagens gjutjärnsbadkar är ofta estetiskt tilltalande skapelser. Det finns många vackra gjutjärnsbadkar bland annat gjutjärnsbadkar på lejontassar vilka brukar vara mycket omtyckta. Ett gediget och lyxigt gjutjärnsbadkar på lejontassar avger en speciell känsla och tidlöshet och hållbarhet.

Vissa tillverkare av gjutjärnsbadkar erbjuder ytor på badkaret i valfri färg. En lackad yta i valfri färg på ditt badkar kan höja ditt badrum till nya nivåer. Det finns också möjligheter att få badkaret med mer exotiska ytmaterial så som koppar eller aluminium.

Gjutjärnsbadkar finns i alla storlekar. Du kan till och med hitta små eller som vissa kallar dem mini-badkar utav gjutjärn.

Hur du hittar ett gjutjärnsbadkar billigt

Gjutjärnsbadkar har en enastående livslängd och det är därför möjligt att hitta billiga gjutjärnsbadkar begagnat. Du kan börja med att leta efter gjutjärnsbadkar på blocket och där kan du ofta spara tusenlappar. Tänk på att lackering ofta har kostat extra så om du hittar ”din färg” på ett begagnat badkar så kan det vara läge att slå till.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.