Ett bubbelbadkar är ett badkar som med hjälp av varmt vatten, olika strålar och luftbubblor skapar en avslappnande och masserande effekt på kroppen.

Det finns huvudsakligen två olika sätt som bubbelbadkaren använder sig utav för att skapa en masserande effekt. Det ena är massage med hjälp av vatten och det andra med luft. Luftmassage kallas ibland även för soft massage och är luft som med hjälp av en kompressor i bubbelbadkaret pressar ut luften genom monstycken. Vattenmassage är lite kraftigare och består av virvlande vattenströmmar som masserar kroppen.

Om man uppskattar bubbelbadkar så finns det inte särskilt många anledningar kvar till att inte ha ett. Att ha en kväll i bubbelbadkaret kan vara en avslappnande upplevelse om man badar ensam eller en romantisk om man är två. Ett varmt bubbelbad med ett glas mousserande kan på allvar konkurrera med det traditionella fredagsmyset.

Idag finns det ett seriöst sortiment med bubbelbadkar i alla tänkbaka prisklasser och storlekar. Det är inget problem att hitta billiga bubbelbadkar för under 10 000 kronor. Att ha begränsat med utrymme i ditt badrum är inte heller någon anledning för att inte ha ett bubbelbadkar eftersom det med största sannolikhet finns någon modell som passar perfekt även i ett litet badrum.

Inte så dyrt som man tror med bubbelbadkar

På senare tid har fler och fler aktörer som säljer bubbelbadkar kommit till på marknaden. Många billiga bubbelbadkar har kinesiskt ursprung och väldigt attraktiva priser. Detta har lett till ökad konkurrens och om du är ute efter ett billigt bubbelbadkar i dagsläget så är utgångsläget betydligt bättre än förr i tiden. 

Det är många som tror att ett bubbelbadkar kostar mycket mer än ett vanligt badkar i drift på grund av bland annat kompressorn/pumparna. Ett bubbelbadkar behöver dock inte vara större än ett vanligt badkar och eftersom vattnet cirkulerar runt så går det åt samma mängd vatten. När det kommer till elen som förbrukas så är det vanligtvis inte mer än ungefär 1kw per timme (beroende på badkarsmodell) det finns de som behöver mindre el och de som kräver mer. Per timme är alltså kostanden mindre än 2kronor för elen. Med det kan jämföras en vanlig inträdeskostnad till badhus som kan kosta allt från 50-150 kronor för en vuxen. 

Att tänka på vid köp att billiga bubbelbadkar

Det finns mycket att tänka på vid köp av billiga bubbelbadkar. Vissa butiker som säljer badrumsinredning tillåter att du testar badkaren före köp. Det är dock oftast bara möjligt på vissa modeller, men ett annat tips är att leta efter youtube-videor på det billiga bubbelbadkar som du är intresserad utav och du kan även provsitta badkaret för att känna att det är tillräckligt djupt och bekvämt.

Det som kan skilja billiga bubbelbadkar från dyra är bland anat ljudnivån. Att ha en hög volym från badkaret sänker upplevelsen och det är därför väldigt viktigt att kontrollera den i förväg. Titta också så att munstycken på de billiga bubbelbadkaren går att justera och så att de inte är placerade på ett obekvämt ställer. Dyrare bubbelbadkar burkar också ha uppvärmning så att badkaret inte svalnar av för tidigt. Det är också viktigt att ditt billiga bubbelbadkar har rengöringsprogram som rengör badkaret efter användning. Det är lätt hänt att smuts lagras i badkaret om inte badkaret har program för att rengöra rören, pumpen. 

Läs också noga igenom garantivillkoren för ditt bubbelbadkar. Ett vanligt krav är att badkaret måste installeras utav en behörig elektriker då det gäller el i våtutrymmen. Försök också att granska det billiga bubbelbadkaret i detalj innan köp och avgöra vilken kvalitet det håller. I slutändan är det ofta mer lönt att investera i ett bubbelbadkar som håller 20 år istället för bara några få år.