Sponsrade annonser

Vedeldad bastustuga

En vedeldad bastustuga är perfekt för dig som bor på landet eller med stor tomt och som inte har något emot att anstränga dig lite extra för en härlig bastuupplevelse.

Sponsrade annonser

Det finns många anledningar till att vedeldade bastustugor återigen har blivit mer populära. Över Sverige sveper just nu en badrumstrend där man ska spendera mycket tid i badrummet. Många svenskar har besökt olika spaanläggningar och har förmodligen fått inspiration därifrån. Men den rådande badrumstrenden kan också tolkas som ett tecken på att bastu, avkoppling och tid för sig själv har blivit en lyx.

Vad man prioriterar i badrummet är naturligtvis en individuell fråga. Det står dock klart att en vedeldad bastu eller bastande överlag är positivt ur ett hälsoperspektiv. Några fördelar med regelbundet bastande är bland annat att du får bättre hud, sover bättre och huden får ett starkare skydd mot bakterieangrepp. Om du vill så kan du läsa mer om hälsofördelar med bastubadande.

Sponsrade annonser

Varför vedeldad bastu?

Om du köper eller bygger en bastustuga utomhus på din tomt så är en vedeldad lösning det kanske mest naturliga. Bastustugan kräver i princip ingen elanslutning om du inte vill ha belysning i bastun. Belysning kan annars ordnas med en glaslucka på den vedeldade kaminen och mysiga lyktor.

För många som bor på landet och har tillgång till billig eller gratis ved är en vedeldad bastustuga det perfekta alternativet. Det är också en annan typ av värme i en vedeldad bastu och den vedeldade kaminen släpper iväg sig trevliga dofter beroende på vilken ved du använder.

Hur mycket kostar en vedeldad bastustuga?

En vedeldad bastu ställer lite högre krav på stugan och du måste till exempel ha en skorsten. Därför kostar vedeldade bastustugor lite mer än bastustugor med elaggregat. Räkna med en kostnad på minst 30 tusen kronor för en billig men rejäl vedeldad bastustuga.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.