Ett extra förvaringsutrymme i badrummet är aldrig fel. Speciellt om man nyligen har fått tillökning i familjen eller flyttar in tillsammans med en till person. Då brukar ofta det lila förvaringsutrymmet som finns i badrummet snabbt bli fullt och och för att undvika röra och skapa frid i hemmet  kan det vara bra att investera ett väggskåp till badrumet. 

Det finns många olika kombinationer med väggskåp. Det finns de som är tänkta att vara bredvid handfatet, eller ovanför handfatet. Väggskåp till badrum finns i alla möjliga storlekar och varianter. En vanlig form är höga och avlånga väggskåp som är tänkta att placeras bredvid handfatet. 

Väggskåp med integrerad Belysning

Unikt för väggskåp till badrummet är naturligtvis att de ska vara vattentåliga. Rent praktiskt så kan det även vara en god idé att ha köpa ett väggskåp med spegel till badrummet speciellt om du planerar att ha den ovanför vasken. Det finns också väggskåp till badrummet som är utrustade med behagliga spotlights som ofta innebär att du kan välja den typ av belysning i badrummet som du föredrar för studen. Att ligga ner i ett varmt bad med dämpad belysning kan vara både avslappnande och rogivande.

Ökad flexibilitet med flyttbara hyllor

Tänk även på att när du köper ett väggskåp till badrummet bör det helst ha flyttbara hyllplan för att du så enkelt som möjligt ska kunna arrangera om förvaringsmöjligheterna. Det är lätt hänt att du vill ha en hylla där du kan förvara höga schampo -eller spruyflaskor och kanske en mycket smal hylla för rakhyvlar och annat som inte tar så mycket plats. Med flyttbara hyllor i ditt väggskåp så kan du ordna allt precis som du själv vill ha det.

Tänk även på att handtag inte alltid ingår till ditt väggskåp för badrummet. Tanken bakom är att du själva ska få välja snygga handtag till ditt väggskåp på samma sätt som med köksskåp.

En del prouducenter såsom till exempel Hafa erbjuder också hela fem års garanti på en del av deras väggskåpsutbud för badrum. Det kan därför vara bra att titta en extra gång på garantivillkoren och spara dina kvitton.