Det är många konsumenter som föredrar vägghängda toaletter framför traditionella toalettstolar. Förutom att vissa anser att det är estetiskt vackrare så finns flera fördelar. Bland annat är det betydligt enklare att städa under toalettstolen och det samlas därför smuts under toastolen på samma sätt. 

Vägghängd tolaettstol  från Tece - TeceOne
Vägghängd tolaettstol från Tece – TeceOne

Det är inte bara i hemmen vägghängda toaletter är mer praktiska. I badrum och toaletter som städas ofta till exempel offentliga toaletter eller på skolor så är det en ordentlig tidsbesparing man gör med vägghängda toaletter. 

Att tänka på vid montering av vägghängd toalett

Att montera vägghängda toaletter är lite mer komplicerat än traditionella toalettstolar och det kan även kräva du bygger till i badrummet. Vid installation av en vägghängd toalett måste du montera in vattentanken i vägen. En lösning är att om du inte får plats med alla anslutningar i väggen så kan du bygga ut väggen och kakla in den. Ovanför väggen får du dessutom plats med en hylla. Ett tips är att om du bygger ut väggen till din vägghängda toalett så installera små lampor överst och en glasskiva i valfri färg ovanför dem. Då kan du få ett oerhört vackert sken och det skapar en cool känsla med en lysande hylla i badrummet.

Var kan jag köpa vägghängda toaletter?

Att köpa en vägghängd toalett är dyrare än en toalettstol. Om du monterar toalettstolen själv blir det naturligtvis billigare men räkna med ett prispåslag på minst 150o kronor. Det finns flera företag som är duktiga på vägghängda toaletter till badrum bland andra Ifö, Geberit och Gustavsberg