Sponsrade annonser

Utespa

Ett utespa har många positiva fördelar för det personliga välbefinnandet. Bubblande varmt vatten med massagestrålar får kroppen att slappna och mjukar upp musklerna och den friska luften utomhus gör också sitt. Ett utespa blir en både kroppslig och själslig terapi där blodcirkulationen ökar, vilket leder till att kroppen mår bättre. Förutom det så ökar din förbränning till följd av den ökade blodcirkulationen och du sover bättre efteråt.

Sponsrade annonser

Utöver en vårdande och nyttig sysselsättning så kan ett utespa även leda till många fina sociala och romantiska stunder. Ett utespa kommer göra dig populär bland dina vänner och med lite stämningshöjare som romantisk musik, kylt vin, levande ljus etc etc så kan du få riktigt kvalitativ tid med din partner.

Olika typer av utespa

Ett utespa är egentligen ett välisolerat bubbelbadkar som placeras utomhus. Detta ställer högre krav på ditt spabad och är en av anledningar till att utespa är betydligt dyrare. En annan anledning är storleken. Ett utespa har nämligen oftast plats för 4 personer eller fler medan ett vanligt bubbelbadkar inte har utrymme för mer än två personer.

Sponsrade annonser

Nu finns det flera olika typer av utespa att tillgå. Populära varianter är jacuzzi eller spatunnor med träpanel. Det senare alternativet för utespa passar utmärkt i vår svenska natur och bildar en vacker vy i närheten av till exempel en sjö.

Det finns också ett billigare alternativ med vedeldade badtunnor som kan kosta en bråkdel av vad ett eldrivet utespa kostar. Dock saknar de massagefunktion och kräver mycket mer arbete för att det ska fungera.

Med ett eldrivet spa så gräver du ner elledningen i marken, en vattenledning behövs inte utan du kan fylla på ditt utespa med en vanlig trädgårdsslang. Detta är en procedur som måste göras ungefär fyra gånger per år. Vattnet hindras från att bli smutsigt genom att spabadet renar vattnet med hjälp av ozonrengöring.

Det finns huvudsakligen två olika typer av massage som man kan få i utespa. Det ena systemet skapar virvlar i vattnet vilket få en masserande effekt (hydromassage) och det andra sprutar in luft. Det finns för – och nackdelar med båda systemen. Luftmunstycken är till exempel enklare att rengöra eftersom de inte bi lika smutsiga, men å andra sidan är de mer högljudda.

Funktioner

Utespa kostar från ungefär 40 000 till 200 000 kronor. Utespa är en stor investering och det är därför viktigt att du hittar en modell som är välisolerad med låg förbrukning och hög kvalité. I längden lönar det sig att satsa på ett pålitligt märke och bra kvalité.
Här är en lista på några olika funktioner du kan hitta i utespa.
• Hydromassage
• Vattenfall
• Radio/högtalare
• Tv
• Loungeseat – extra bekväm sittplats.
• Nackstöd
• Vattenrengöring.
• Belysning.

Hitta utespa billigt

Du kan köpa utespa från en rad olika aktörer i Sverige bland annat välkända Folkpool. Om du letar efter billigare utespa så kan du söka dig till Bauhaus, K-rauta eller annan stor bygghandel. Dock har väletablerade poolföretag ofta högkvalitativa produkter i deras sortiment, även om de är lite dyrare.

Du kan även importera utespa. I Tyskland har de till exempel ett större utbud och många produkter som är betydligt billigare.

Värdehöjning på villan?

En annan fråga är hur mycket ett utespa höjer värdet på en villa. Helt klart står ett utespa för ett ökat värde på huset, men kanske inte riktigt lika mycket som en pool gör trots att kostnaden kan vara ungefär likvärdig. Ironiskt nog har många mycket större glädje av ett utespa som du kan använda året om än en pool som ofta är både dyrare i underhåll, svårare att sköta och som man bara kan använda en begränsad tid om året. En anledning till detta kan vara att spatrenden utomhus inte är lika utbredd i Sverige som i till exempel USA eller Norge. Många svenskar vet helt enkelt inte hur skönt det är att ha ett utespa.

Som alltid med värdehöjning så är det viktigt att resultatet är bra utfört. Det får gärna vara en vacker omgivning kring ditt spabad utomhus. Ett snyggt och färdigt resultat höjer värdet på din villa ganska rejält, men det finns investeringar som är mer värdehöjande än utespa.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.