Sponsrade annonser

Trätrall i badrummet

I den här artikeln syftar trätrall på kvadratiska plattor av tryckimpregnerat virke som tål att läggas direkt på marken vilka även kallas altanrutor och trallrutor . Trätrall är populärt att använda utomhus och på altaner. Trätrallens popularitet har inneburit att trätrallen börjat hitta in i badrummen.

Sponsrade annonser

En av de främsta anledningarna till att vilja ha trätrall i badrummet är att man uppskattar designen och det är ett ganska billigt sätt att på trägolv i badrummet. Ska du t.ex. lägga golv i ditt fritidshus kan trätrall passa utmärkt som en förlängning av altanen.

Vanligtvis har man att välja mellan våtrumsmattor och klinkers som golvmaterial om man inte vill vara beredd att öppna upp plånboken rejält. Klinkers kan vara ett ganska hårt och kallt material och våtrumsmattor är förvisso ett mjukt och ganska praktiskt golvalternativ, men kan ge en billig känsla i badrummet. Trätrall kan därför vara ett bra sätt att få ett trägolv i badrummet. En annan anledning till att vilja ha trätrall i badrumet är känslan det ger när man går på det. Trä är ett lite varmare material att stå och gå på än t.ex. klinker.

Sponsrade annonser

Det finns dock en del svårigheter och nackdelar med att lägga trätrall i badrummet. För det första så kommer smuts och damm att samlas under trätrallarna så man får vara beredd att rengöra både golvet och trätrallarna då och då. En annan svårighet som kan uppstå är att trätrallarna är kvadratiska och kanske inte alltid är så enkla att anpassa efter toalettstol eller andra mer rundade former. Slutligen så bör du helst ha ett vattentätt golv under trallarna. En billig och neutralt färgad våtrumsmatta (t.ex. svart eller grått) kan vara att bra alternativ att ha under trätrallarna.

Trätrall kan också vara et utmärkt sätt att dölja ett fult badrumsgolv utan att behöva betala dyrt för en hantverkare för att byta ut det. Det finns även klinkertrall som passar bra i badrummet, det är dock inte lika vanligt som trätrall.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.