Sponsrade annonser

Takdusch

Många badrum är endast utrustade med en handdusch och att duscha med en takdusch ger en speciell känsla. I USA är takduschar i det närmaste standard men här i Sverige är det istället handduscharna som härskar.

Sponsrade annonser

En takdusch ger bättre spridning på vattenet ovanifrån än bad en handdusch gör. Vissa beskriver känslan av en takdusch som ett intensivt och varmt regn som faller över en. Man ska dock ha klart för sig att det finns vissa nackdelar som kan uppstå med en takdusch. Med en handdusch är det till exempel lättare att rengöra till exempel fötterna eller rikta strålen mot de ställen på kroppen man känner för. Det kan därför vara en väldigt bra idé att köpa en kombinerad takdusch med handdusch.

Ett vanligt missta de som precis har installerat en kombinerad handdusch med takdusch gör är att de växlar mellan handdusch och takdusch och utsätts för en överraskande och obehaglig kalldusch. Detta beror på att vatten lagras på väg upp till röret i kallduschen och efter ett tag kyls det ner och blir kallt. Det kan därför vara viktigt att vara observant på det och börja duscha med takduschen eller helt enkelt flytta sig ur vägen om man inte uppskattar kalla överraskningar.

Sponsrade annonser

Ett annat problem är att man kan drabbas utav för lågt tryck i takduschen och vattnet får inte tillräckligt mycket kraft för att spola bort vattnet ur håret. Det är därför viktigt att ett rör med rätt diameter till din takdusch.
Olika funktioner som en takdusch kan vara utrustad med är bland annat termostatsspäär som förhindrar att för varmt vatten kommer ut ur duschen och olika duschstrålar. Att ha olika dusctrålar kan vara ett bra sätt att variera duschandet på. Vill du ha en stark och tunn stråle? En bred och masserande stråle? Med olika dustrålar får du ut det mesta från din dusch och även om du snabbt hittar din favorit kanske din partner eller din familj har andra sätt de föredrar att duscha på.

En häpnadsväckande takdusch är duschen Free Fallin’ från Tylö. Den har med en annorlunda design och LED belysning skapat en imponerande takdusch som förmodligen är unik i sitt slag.
Det finns flera tillverkare är spceilerasera på takduschar och är erkänt duktiga inom området. Ågra sådana tillverkare är bland andra

Tylö
Noro
Ebro
Montoni

För att hitta billiga takduschar gäller det att du letar runt mycket. Takduschar på nätet kan ofta ha ett lägre pris och du får också ett större utbud om du söker online. Tänk dock på att takduschar kan vara ganska tunga så kontrollera fraktkostanden innan du köper. Isa affärers om säljer badrumsinredning online kan ha till synes högre priser men frakten ingår. Dessa butiker kan sedan vissa sig vara billigast.

 

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.