Sponsrade annonser

Städtips badrum

Att städa badrum brukar vanligtvis inte vara favoritsysslan. Det finns dock knep och tricks som gör att badrumsstädningen går lite snabbare och smidigare och gör så att du alltid kan njuta av ett rent badrum.

Sponsrade annonser

Det här behöver du

Mikrofibertrasor
Ättika (tar bort kalkavlagringar i toaletten)
Såpa
Rengöringsmedel
Skurmopp eller annat att rengöra golv med.
Gammal tandborste – För att rengöra runt svåra ytor som t.ex. runt kranar, badkarsavlopp m.m.
Rengöra toalettstolen Det kanske mest motbjudande i ett badrum är att rengöra toalettstolen. För toalettstolen bör du använda separata handskar, svampar och trasor som du inte använder i andra ytor i badrummet eller hemmet. Många har problem med kalkavlagringar i toastolen och för att lösa upp dem kan du använda ättika.

Rengöra Handfat, badkar, duschkabin: Du kan rengöra handfatet med en trasa med rengöringsmedel/såpa. Svårare fläckar som t.ex. rostfläckar kan avlägsnas med ättika eller citronsyra. Duschen, badkaret kan du toka av med en mikrofiberduk. Även väggarna och badrumspegeln kan tvättas av med en mikrofiberduk.

Sponsrade annonser

Om det är dags för en verklig grovrengöring så kan du följa en mall som används för flyttstädning till exempel den här som ges ut av HSB http://www.hsb.se/polopoly_fs/1.57541.1366117853!/flyttstädning.pdf

Såhär undviker du ett stökigt badrum!

För att slippa behöva städa ditt badrum ofta så kan du se till att vara planerad. Nyckeln till ordning är att varje sak har sin egen plats. Investera en liten summa i korgar och olika förvaringslösningar samt släng allt du inte behöver. Andra lösningar kan vara att upprätta ett städschema så att alla i familjen hjälper till att hålla rent. Trivselfaktorn och ökar enormt mycket i ett rent hem och i längden vinner ni mycket på det då det blir lättare att slappna av och må bra.

Ibland har man mycket att tänka på och de är svårt att fokusera på badrumsstädningen. Ett tips är att lyssna på musik samtidigt och

Bygg ditt badrum så att det blir lätt att städa

Om du bygger ett nytt badrum så kan det vara värt att ha i åtanke att planera det så att städningen går snabbt och enkelt. Några exempel som underlättar städningen av badrummet är bland annat vägghängda toalettstolar, stora utdragbara lådor där det är lätt att få en överblick och hålla ordning i. Köp också badrumsmöbler som det är enkelt at städa och rengöra undertill.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.