Ett spegelskåp till badrummet är ett effektivt sätt att maximera användandet utav badrumsytan. Förutom förvaringsutrymme har du med ett spegelskåp för badrummet naturligtvis också en spegel. 

Spegelskåp badrum

När du köper spegelskåp till ditt badrum så finns det några saker att tänka på. Ska du köpa flera badrumsmöbler på samma gång så är det bra om du köper dem utav samma serie för att få samma stil på din badrumsinredning. 

Spegelskåp finns i främst två populära utformanden. De finns de som är tänkta att placeras ovanför handfatet eller mer smala och höga varianter av spegelskåp som är tänkta att stå vid sidan utav handfatet. När du öppnar skåpet så finns det spegelskåp med speglar även på insidan. Om du har ett spegelskåp med två skåpdörrar som öppnas mot varandra så är det mycket praktiskt med speglar på insidan. Då kan du nämligen reglera speglarna så att du enkelt kan spegla din nacke, vilket kan vara skönt när du fixar till håret.

Innanför spegelskåpen finns vanligtvis ett eller flera hyllplan.  När du letar efter badrumsskåp så testa om du enkelt kan arrangera om hyllplanen så att det passar dina unika behov. Om du har hyllor utav glas i spegelskåpet så tänk på att smuts syns lättare på dem och de kan behöva rengöras oftare.

Spegelskåp finns i flera olika material och utföranden. Populära spegelskåp för badrummet är de i ek, högblank vitt och svarta. 

Spegelskåp belysning

Många spegelskåp till badrummet är utrustade med spotlights eller LED belysning. Det kan vara skönt att ha belysning i ditt spegelskåp till exempel när du rakar dig eller sminkar dig. Leta också efter de spegelskåp med belysning som också har ett inbyggt eluttag för t.ex. rakaparrater eller hårfön.

Billiga Spegelskåp till badrummet

Att hitta ett billiga spegelskåp till badrummet behöver inte vara en svår uppgift. Det finns många alternativ att välja mellan som passar olika budgetar och stilar. Ett sätt att hitta prisvärda alternativ är att leta efter rea eller erbjudanden i olika heminredningsbutiker alternativt importera dem från andra länder så som Polen eller Tyskland.

Begagnat spegelskåp

Ett annat alternativ är att överväga att köpa ett begagnat spegelskåp. Det finns många webbplatser och appar där människor säljer begagnade möbler och hushållsartiklar så som Blocket, Trader eller Facebook Marketplace och du kan göra riktigt bra affärer om du är villig att leta. Se till att inspektera skåpet noga innan du köper det och kontrollera att det är i gott skick och har alla de funktioner du behöver.