Sponsrade annonser

Spabad utomhus


Det finns många anledningar till att vilja ha ett spabad utomhus. Att ligga i ett varm och avslappnande bad under bar himmel och andas in den friska luften är en unik upplevelse som man inte tröttnar på. Med moderna spabad kan man bada utomhus året runt tack vare bra isolering. Med ett spabad utomhus har du även ett social aktivitet som du kan dela med dina vänner och familj

Sponsrade annonser

Frågor och svar angående spabad utomhus

Vad är ett spabad för utmohusbruk? Ett spabad är ett välisolerat badkar med lock och massage. Dessa klarar av att användas året runt och passar bra att använda i Sverige med våra korta somrar.
Är det svårt att installera ett spabad utomhus? Ett spabad är enkelt att installera. Det du behöver göra är att gräva ner en elkabel i marken för att förse ditt spa med elektricitet. Någon vattenledning behövs inte eftersom moderna spabad har ett inbyggt system för att rena vattnet. Dock krävs det att du bytar vattnet då och då beroende på hur pass ofta som du använder ditt utespa.

Kan vattnet frysa? Ja vattnet kan frysa, men det är mycket ovanligt. För att det ska hända krävs i princip att det sker ett strömavbrott och att det är mycket kallt utomhus. Om dessa olyckliga förutsättningar brukar inträffa där du bor så kan det vara tryggt att veta att det trots allt brukar ta flera dygn för vattnet att frysa.

Sponsrade annonser

Blir inte vattnet smutsigt? Eldrivna utomhusspa har ozonrengöring som renar vattnet och förhindrar att det lir smutsigt. Dock måste du byta det då oh då men det rör sig om några gånger per år.

Hur mycket kostar det att bada? Det kostar mindre än vad många tror att bada i ett utomhusspa. Det går åt ungefär mellan 200-300 kw/månad om du badar ofta det vi säga ungefär varannan dag. Till det kommer en liten kostnad för vattnet.

Tips!

Många av oss vill ha ett spabad utomhus, men tänk på att det är en stor investering som kan jämföras med att köpa en begagnad bil. Därför är det viktigt att du inte gör ett impusköp när du får syn på ett spabad eller jacuzzi på Rusta, Bauhaus, K-rauta eller annan byggkedja för 39 900.Gör efterforskningar först och köp en pålitlig produkt. I längden vinner du mycket på att ha ett välisolerat utomhusspa med låg elförburkning.

Hitta ett spabad för utomhusbruk billigt

Det finns billiga spabad för utomhusbruk men prisnivåerna ligger någonstans mellan 40 000 – 200 000 kronor beroende på modell. Ska du ha en fult utrustad jacuzzi med plats för 7 personer och inbyggda högtalare så kostar anläggningen som en ny bil. Det finns dock rejäla och ordentliga spabad som du kan ha utomhus för runt 60 000 kronor.

Om du känner att din budget inte riktigt räcker till ett spabad utomhus så kan du investera i en vedeldad badtunna istället. Dessa kräver mer arbete och ofta måste du elda i många timmar innan själva badet. Å andra sidan så är ved ganska billigt och en badtunna kostar inte mer än strax över tiotusen för en enkel modell. Då kan du njuta av ett varmt bad utomhus och med en plånbok som inte har lidit alltför mycket.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.