Sponsrade annonser

Små badkar

Sponsrade annonser

Få saker är skönare än att ta ett långt avslappnande bad efter en hektisk arbetsvecka. Många tror säkert att badkar är en form av lyx som bara är unnat dem med stora badrum. De flesta vet förmodligen inte om att badkar finns i alla möjliga storlekar och utföranden. Att ha ett litet badrum behöver således inte begränsa dina möjligheter till att installera ett badkar i ditt badrum.
Små badkar är oftast urformade som sittbadkar där du sitter med badkarets ena sida som ryggstöd. Den här konstruktionen innebär att badkaren inte behöver ta stor plats eftersom det inte är tänkt att du ska ligga ner i dem.

små badkar

Små badkar – Ett mer miljövänligt alternativ

I många lägenheter fanns innan små badkar. Till och med små ettor hade ofta ett litet badkar inträngt i badrummet. Eftersom varmvatten oftast ingår i hyran/avgiften så insåg så småningom fastighetsägarna att de skulle spara en del pengar genom att göra sig av med de små badkaren och installera snålare duschar. När fastighetsägarna satte igång den här omvandlingen menade de att det var mer miljövänligt med duschar. Det stämmer om man tar korta duschar, men små badkar behöver annars inte vara en energibov snarare tvärtom. Duschar du en kvart så går det åt ungefär 150 liter vatten. Det finns små badkar med en volym på cirka 120 liter och då kan du njuta mycket längre utav vattnet istället för att spola det direkt i avloppet. Dessutom är det mycket möjligt att ditt hus värms utav miljövänlig el och då behöver du inte ha dåligt samvete.

Sponsrade annonser

Får ett badkar verkligen plats?

Det finns de hus och lägenheter som har mycket små badrum och då kanske det inte går att installera ett litet badkar där. Det finns dock små badkar som inte är mer än en meter långa och 60 centimeter breda och om du har plats för en dusch så är sannolikheten stor att du kan klämma in ett litet badkar där. Ett annat alternativ man kan göra med små badkar är att ha både en duschhörna och ett badkar i samma badrum.

Är små badkar billigare?

Man skulle kunna tro att små badkar är billigare eftersom materialåtgången är mindre. Tyvärr fungerar det så inom byggbranschen att allt som inte är standard tenderar till att vara dyrare. Små badkar behöver inte vara dyra och det finns billiga alternativ, men förvänta dig inte att de ska kosta mindre än normalstora badkar.

”Att köpa små badkar från importfirmor eller importera själv är ganska vanligt idag och du sparar ofta tusenlappar”

Det finns flera vägar att gå för att få billiga små badkar. Att köpa små badkar från importfirmor eller importera själv är ganska vanligt idag och du sparar tusenlappar.
Det finns importfirmor i Sverige som beställer badkar billigt från bland annat kinesiska tillverkare. Att köpa små badkar från dessa kan spara dig pengar, men tänk på att det kan vara vårt med garantin och reservdelarna. Ett annat alternativ är att åka till Tyskland eller Polen för att köpa badrumsinredning. Sverige har ganska höga byggpriser jämfört med andra europeiska länder. I Polen eller Tyskland kan du köpa små badkar av populära märken och hög kvalitet för ungefär halva priset. Å andra sidan kostar resan både tid och pengar, men planerar du att köpa både badkar och badrumsinredning så kan resan ändå löna sig.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.