Sponsrade annonser

Såhär importerar du badrumsmöbler

Planerar du att genomföra en större badrumsrenovering hemma? Har du gjort upp en budget som avslöjar att materialkostnaderna uppgår till en betydande summa? Då kan det vara intressant för dig att importera badrumsmöbler eller byggmaterial från ett annat land med billigare priser.

Sponsrade annonser
Importera badrumsinredning

Kanske du borde handla badrumsinredning utomlands?

Sverige har traditionellt haft väldigt höga priser på byggmaterial. I början av 2000-talet var konkurrensverket mycket oroade över byggföretagens priser, eftersom en del byggmaterial var upp till 90% dyrare än i övriga EU-länder, vilket också uppmärksammades av Sydsvenskan. Idag har det tillkommit fler lågprisaktörer på marknaden och framförallt flera E-handlare för byggmaterial, vilket skapar ökad konkurrens och justerar prisbilden något till det bättre. Idag kan man dessutom smidigt importera byggmaterial och badrumsinredning från olika webbplatser med lägre priser än hemma.

Tre populära länder att importera badrumsmöbler ifrån är Tyskland, Kina och Polen. Många väljer att hyra en lastbil och storhandla i Tyskland och Polen efter att först ha jämfört företag och hittat de billigaste varorna via hemsidor på nätet.

Sponsrade annonser

Importera badrumsmöbler från polen

Polen anses vara något billigare än Tyskland när det kommer till badrumsinredning – man kan speciellt fynda när det kommer till kakel och klinker. Från Polen kan man både importera badrumsinredning genom att handla online eller genom att åka direkt till Polen och köpa varorna på plats.

Om du främst är intresserad av att handla byggvaror via polen via nätet så kika gärna på hemsidorna www.bricoman.se samt www.byggbay.se.

Det finns goda kommunikationer mellan Polen och Sverige – speciellt från södra Sverige till Polen. Ska man handla mycket byggmaterial kan det vara ett attraktivt alternativ att hyra en större lastbil och importera allt på en och samma gång. Man kan ta sig till Polen från Sverige både via Danmark eller genom att ta färjor från flera olika orter som till exempel Karlskrona och Trelleborg.

Exempel på polska byggvaruhus är Castorama och Leroy Merlin.

Handla badrumsinredning i Tyskland

I Tyskland finns ett enormt utbud av byggvaruhus och för dig som kund finns det bra möjligheter till att göra besparingar på kvalitativa produkter genom att handla i Tyskland. Det finns flera bra hemsidor som erbjuder e-handel med tyska produkter till svenska kunder och gör det enklare för dig som konsument att importera varor from Tyskland.

Några exempel på varuhus är Hornbach.de och Bauhaus.de och exempel på nätbutiker är megabad.com samt www.reuter-badshop.de.

Importera badrumsprodukter från Kina

Att importera från Kina är ett alternativ för dig som kanske vill ha enstaka eller annorlunda produkter till badrummet. Man kan t.ex. finna en unik diskho, handdukshängare eller badrumsaccessoarerr till billiga priser. Du kan naturligtvis importera i princip allt möjligt från Kina, men det kan vara speciellt intressant att importera olika verktyg som du behöver för badrumsrenoveringen och små detaljer som kan vara väldigt dyra i Sverige.

 

 

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.