En hylla till badrummet kan vara både ett praktiskt och snyggt komplement till ditt badrum. 

Att skapa fler avlastningsmöjligheter i badrummet är aldrig nästan alltid en god ide. Speciellt i badrum finns det mängder med produkter som tar mycket plats som schampoflaskor, borstar, rengöringsmedeloch så vidare. Hos familjer brukar kan det ibland se ut som en mindre explosion i badrummet av hygienprodukter – speciellt när barnen blir äldre. Då är det lätt hänt att badrumsmöblerna inte räcker till vilket en eller flera hyllor i badrummet kan råda bot på.

Du kan i princip ha vilken typ av hyla som helt i ditt badrum sålänge du kan fästa den i väggen och den ska helst tåla vatten. En hylla till badrummet är dessutom ett mycket billigare alternativ än att köpa nya badrumsskåp. 

Placering av hyllan

Var du kan placera din hylla beror naturligtvis på hur ditt badrum är utformat. Du kan köpa en badrumsspegel med hylla. En vanlig spegel har oftast inte någon ordentlig fästanordning, men om du köper en spegel med en smal hylla så kan du ofta använda samma fästanordning, vilket inte är fallet om du köpet ett tyngre spegelskåp.

En hylla till duschen

Ett annat utrymme i badrummet som ofta behöver en hylla är duschutrymmet. Att placera en lång och smal hylla vid duschen i ditt badrum kan ge sköna avlastningsmöjligheter och göra så att du slipper ställa schampoflaskor på golvet. 

Ovanför toaletten

En annan placering för en hylla till badrummet är ovanför talettstolen. Eftersom man sitter på toalettstolen så kan man utan risk placera en hylla ovanför toaletten på en ganska låg höjd. 

Att välja vilket material din hylla till ditt badrum ska vara i kan bli ett ganska svårt beslut. Det finns hyllor till badrummet i allt från ek, metall till glas. Du ska naturligtvis välja den hylla till ditt badrum som du tycker passar bäst. Billiga hyllor till badrummet kan du hitta bland annat hos Ikea, Rusta och Bauhaus.