Sponsrade annonser

Plastmatta badrum

Funderar du på att göra om ditt badrum, men du tycker att lägga klinker verkar komplicerat och dyrt? Då kan plastmatta till badrummet vara ett alternativ för dig.

Sponsrade annonser

Plastmattor avfärdas av många när de renoverar badrum eftersom de plastmattor var populärt i våra svenska hushåll förr i tiden. Många gamla badrum har än idag blåa, gröna eller orangea plastmattor som inte direkt andas av klass och exklusivitet utan för tankarna till kommunaltoaletter.

Även om de flesta tycker att klinkers är finare så kan du idag köpa plastmattor till ditt badrum som har mönster av klinkers eller mönster med mer trevligt utförande än vad du är van vid från förr. Speciellt svarta plastmattor har börjat bli populära eftersom många moderna badrum går i färgerna svart och vitt. Om du ska renovera en gästtoalett eller ett mindre badrum så kanske du vill få ett snyggt resultat på så kort tid som möjligt vilket gör plastmattor till ett utmärkt val.

Sponsrade annonser

Plastmattorna har många fördelar framför klinker. Här nedanför listas en del av anledningarna.

Plastmattor är billigare

Plastmattor till badrummet är billigare än klinker av två anledningar. Om du jämför priser så ser du att plastmattor kan kosta lika mycket eller mer än klinker per kvadratmeter. Dock måste du ha i åtanke att det tillkommer materialkostnader till klinkers så som fog och fix. Om du anlitar någon att lägga ditt badrumsgolv så ha i åtanke att det tar betydligt längre tid att lägga klinkers och kostnaden ökar således.

Plastmattor torkar snabbare

Plastmatta är ett bra material att ha som duschgolv eftersom det torkar snabbare än klinkers. Om du duschar i ett badrum ofta på klinkers så ökar belastningen på golvet eftersom fixet bakom plattorna aldrig hinner torka och så småningom uppstår fuktskador.

Fler fördelar med plastmattor

En annan fördel med plastmattor är att de följer med i husets rörelser. Speciellt nybyggda hus rör på sig lite och då kan det påverka tätheten i ett klinkergolv, men plastmattor klarar av dessa rörelser.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.