Sponsrade annonser

Mosaik kakel

Man kan förklara mosaik som små klinkerplattor eller kakelplattor som vanligtvis är mindre än 10×10 centimeter stora. Mosaik har använts väldigt länge och under antiken gjorde man fantastiska konstverk på väggarna med hjälp av färgade stenar och glasbitar – mosaik. Det finns främst två olika typer av mosaik nämligen glasmosaik eller kristallmosaik, men mer om det senare.

Sponsrade annonser
Mosaik i badrummet från Hth

Mosaik kakel från HTH -Modern space hth

Fördelarna med mosaik är att liksom vanligt kakel är väldigt lätt att rengöra och i många fall ett tåligt material som kan hålla väldigt länge. En annan fördel är att det kan bli riktigt snyggt med mosaik och kakel tillsammans. Ett ganska billigt sätt att få ett snyggt badrum är att använda billigt vitt standardkakel, men variera med små inslag av till exempel glasmosaik i någon fin och lämplig färg.

Mosaik inspiration

Det finns mycket du kan åstadkomma med kakel och mosaik. Du kan till exempel använda mosaik på trösklar för att göra en snygg övergång mellan de olika rummen. Du kan också sätta mosaik längs tak och golv (i ett övrigt helkaklat rum) för att på så sätt skapa en sorts tak -och golvlist i till exempel våtutrymmen.

Sponsrade annonser

Montering

När du monterar mosaik finns det en del du måste ha i åtanke innan du sätter i gång. Det är viktigt att du har rätt färg och på fog och fix så att den ena inte missfärgar det andra. När det kommer till större mosaikplattor och kakel så måste du ha en möjlighet att kunna skära till dem i rätt storlek. Med små mosaikplattor så kompenserar du bara det med en bredare fog, men ska du ha större mått bör du införskaffa/låna en glasskärare.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.