Sponsrade annonser

Mosaik i badrummet

Masiva PLus S100404 Verde Marea Mosaici. Säljs av CC höganäs

Masiva PLus S100404 Verde Marea Mosaici. Säljs av CC höganäs

Vill du liva upp ditt badrum med något spännande? Är du kanske trött på att endast ha två olika storlekar och färger på kakel/klinker i ditt badrum? Du kanske vill särskilja ditt badrum från alla andras och göra det helt unikt? Mosaik i badrummet är ett enkelt sätt att sätta en unik prägel på ditt badrum och gör man det på rätt sätt skapar det både en snygg och exklusiv känsla.

Sponsrade annonser

Mosaik är små plattor i olika färger som fästes med hjälp av murbruk eller cement och tillsammans bildar ett mönster. Plattorna kan vara av sten, glas eller porslin eller av andra keramiska material och är idag oftast fästa på nät.

Om du är förtjust i mosaik så är det i sig inget märkvärdigt. Mosaik har funnit i nästan alla kulturer och de äldsta man har funnit är över 5000 år gamla. Det verkar helt enkelt vara en naturlig del av oss att uppskatta mosaik i en eller annan form. På den tiden bestod mosaik av små bitar glas och sten som en och en limmats på plats för att avbilda något som t.ex. en händelse, miljö eller växter. Idag använder vi mosaik i badrummet som är av enklare karaktär och kommer färdiglimmade på nät.

Sponsrade annonser

När det kommer till att använda mosaik i badrummet så bör du inte köpa vilken mosaik som helst. Du ska t.ex. inte inhandla mosaik på med pappersnät på baksidan nät utan nätet ska vara av glasfiber för att klara av badrummets påfrestningar.

Designförslag

DU kan naturligtvis välja att använda mosaik för att klä in hela badrummet. Dock är mer vanliga alternativ att man kombinerar både kakel, klinker och mosaik. Mosaik i badrummet fungerar som utsmyckning och en naturlig placering brukar vara för att skilja av t.ex. badrumet från duschhörnan, eller Vanlig placering för mosaik är bland annat i duschutrymmet, vid handfatet, eller som en lodrät bård på väggen. Ett tips är att kika runt i badrummet och se om du har någon naturlig övergång på väggen där t.ex. mosaik hade passat.

Du kan naturligtvis även välja att lägga mosaik på golvet i badrummet och det finns även en del fördelar med mosaik som golvmaterial. En fördel med mosaik är att du kan slippa skära av plattorna längs väggarna och en annan fördel är att fallet mot golvbrunnen i duschkabinen blir mycket mindre synligt. Tänk dock på att följa alla riktlinjer för våtutrymmen om du planerar att göra arbetet själv. Reger hittar du här http://www.bkr.se/ samt här http://www.gvk.se/.

Var kan jag köpa mosaik?

Mosaik kan du köpa i princip alla större VVS och bygghandlare. Om du letar efter affärer att köpa mosaik online så kan du besöka följande butiker..
Bauhaus.se
Delupe.se
INterni.se
Skapamer.se
Alfakeramik.se
Och många fler

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.