Sponsrade annonser

Marockanskt kakel

Marockanskt kakel är vida känd ör deras mönster avancerade mönster och design. Att tillverka marockanskt kakel är en konstform och kännetecknande för marockanskt kakel är att de bildar avancerade geometriska former med närliggande plattor.

Sponsrade annonser

Marockanskt kakel är oftast gjort av betong vilket innebär att de är mycket tåliga och kan vara utsmyckade med fina och intressanta mönster.

Inredningstips med Marockanskt kakel

I Skandinavien brukar vi ha ganska neutrala och stilrena rum. Om man vill använda sig av marockanskt kakel men samtidigt bevara den skandinaviska stilen så finns det flera sätt att göra det på. Du kan till exempel ha en ”ruta” med marockanskt kakel och rama in det med mer neutralt färgat kakel för att skapa fina kontraster i rummet.

Sponsrade annonser

Om du besöker den marockanska staden Marrakech så ser du att marockanskt kakel används som utsmyckning runt fönster och portgångar. Marockanskt kakel lämpar sig därför väl för att liva upp kring fönster och dörrar och portgångar men även terrasser och balkonger. Somliga använder även Marockanskt kakel på soffbordet för att skapa en mer intressant design.

Tillverkarna av marockanskt kakel har bevarat gamla traditioner och många har inte moderniserat tillverkningen. Det innebär att marockanskt kakel i många fall är handtillverkat och varje platta har en helt unik design. Att de marockanska plattorna är handtillverkade innebär också ofta högre kvalitet än massproducerat kakel.

Att hitta Marockanskt kakel med ett mönster som u tycker om kan vara svårt och ta tid. Därför bör du leta länge och noga efter olika mönster och modeller.

Hur mycket kostar Marockanskt kakel?

Priset för Marockanskt kakel varierar. Du kan få maskintillverkat billigt marockanskt kakel, men det kan lätt uppstå svårigheter med det så som att plattorna kanske inte är lika tåliga och att de är svårare att lägga. För 800 kr kvadratmetern ska du kunna få vackert kvalitativt marockanskt kakel.

Var kan jag köpa Marockanskt kakel?

Marockanskt kakel säljs ut av flera specialiserade varuhus. Du kan även köpa marockanskt kakel online bland annat hos Marockobazar eller Marrakechdesign. Ett anat sätt att få billigt marockanskt kakel är att köpa det från Tradera eller Blocket.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.