Sponsrade annonser

Måla våtrumsmatta

Har du ett badrum med en gammal våtrumsmatta i en udda färg som du gärna vill måla över? Det finns dock en hel del att känna till innan du beslutar dig om du ska måla din våtrumstapet eller inte.

Sponsrade annonser

En gammal våtrumsmatta i en hemsk färg eller med konstiga mönster sänker lätt stämingen i badrummet. Att måla över våtrumstapeten eller våtrumsmattan kan verka vara en bra lösning, men ofta blir resultatet inte bra.

I vissa typer av våtrumstapet finns det en mjukgörande medel. Detta medel kan försvåra målningen utav våtrumstapeten genom att göra så att färgen inte fastnar ordentligt och känns klibbig efteråt. Det är ingen egenskap man vill ha på ett badrumsgolv.

Sponsrade annonser

Ett tips är att köpa högkvalitativ badrumsfärg från till exempel Beckers för att måla på våtrumsmattan. De har idag flera specialfärger varav någon säkerligen kan fungera även för våtrumsmattor. I vilket fall är det lite av ett vågspel att måla ditt badrumsgolv om du har en plastmatta där. Vi rekommenderar dig att prova om det fungerar, men var beredd på att byta ut badrumsmattan eller golvmaterialet som backupplan.

Hur går jag tillväga?

För det första bör du införskaffa en högkvalitativ färg från Beckers eller Nordsjö. Tvätta våtrumsmattan mycket noga. Sandpappra golvet så att du får en lite sliten yta då fastnar färgen nämligen bättre. Tvätta av våtrumsmattan med t-sprit vilket bör avlägsna mjukmedlet i badrumsmattan. Låt t-spriten ligga kvar ungefär ett dygn och torka. Efter att du har målat golvet bör du också färgen härdas i allt från 3-5 dygn innan du går på det.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.