Sponsrade annonser

Luftavfuktare tvättstuga

Hög luftfuktighet kan drabba både gamla och helt nya hus. I nyare hus beror den höga luftfuktigheten oftast på underdimensionerad ventilation. I gamla hus var situationen den motsatta då dålig isolering – det vill säga en alltför bra ventilation och spillvärme till viss del motverkare fuktbildning.

Sponsrade annonser
Mitsubishi Electric mj-ez6cx -populär luftavfuktare och testvinnare

Mitsubishi Electric mj-ez6cx -populär luftavfuktare och testvinnare

En del undrar kanske varför fukt är farligt? Fukt är ju som bekant endast vatten, men det är när vattnet påverkar materialet i vårt hus som det uppstår problem. Det kan uppstå mögel, kvalster, mögelsvampar, rötsvampar som i sin tur kan påverka både dig och ditt hus mycket negativt. Några symptom som du kan få på grund av mögel i huset är bland annat sämre lungkapacitet (speciellt för kvinnor av hitills okänd anledning), sömnsvårigheter, allergier samt en rad otrevliga sjukdomar.

Varför ska jag ha en luftavfuktare i tvättstugan?

Tvättstugan kan vara en idealisk plats för t.ex. mögel att börja växa och därför ska du på allvar fundera på en luftavfuktare. Hög luftfuktighet ifrån t.ex. blöta kläder i kombination med värmen torkskåp, tvättmaskiner och annat kan ge en idealisk grogrund för t.ex. mögel. Mögel börjar växa vid hög luftfuktighet (ca 65-75% relativ luftfuktighet) och sprider sig snabbare om det är varmt.

Sponsrade annonser

En luftavfuktare till tvättstugan är speciellt rekommenderat för dig som hänger kläder på tork i tvättstugan. En luftavfuktare en faktiskt en ganska billig investering för ditt hus och din hälsa.

Kan man köpa en luftavfuktare billigt?

De billigaste luftavfuktarna kan du hitta på t.ex. rea eller när byggvaruhus har erbjudanden. Billiga luftavfuktare börjar någonstans kring 1000 kronor. Om du letar efter en riktigt bra luftavfuktare så kan du läsa tester från Råd & Rön. Tänk på att även testa ljudnivå på både låg och hög effekt eftersom det i längden kan bli ett störningsmoment.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.