En kristallkrona i badrummet kan ge en helt annorlunda atmosfär och känsla. Kristallkronor skapar deras annorlunda ljus genom att ljuset reflekteras från ljuskällan i de många kristallerna. Hela kristallkronan blir på så sätt upplyst och bildar en mycket vacker lampa. 

Kristallkrona

Att ha en kristallkrona i badrummet skapar en klassisk och lyxig känsla och det är en trend som blivit mer och mer populär på senare tid. Att ha en vacker kristallkrona i badrummet och ett badkar med lejontassar ger ett sofistikerat intryck som är långt ifrån den alldagliga badrumsinteriören som bruka vara standard. 

Mycket att tänka på vid köp av en kristallkrona till badrummet

Du kan tyvärr inte gå iväg och köpa vilken kristallkrona som helst och montera den i ditt badrum. Det är möjligt att göra så, men det du ska leta efter är en kristallkrona som är anpassad för användning i badrum och våtutrymmen. Sådana kristallkronor finns och de brukar ha en IP 44 klassifiering som betyder att de är godkända för användning i badrum.

En stor kristallkrona kan vara dyr i inköp och kosta flera tusen kronor. Det som är bra att känna till är att om du köper en kristallkrona utav bra kvalitet så behåller den sitt värde väl och den håller också länge. En kristallkrona är därför något som med fördel kan gå i arv i flera generationer och således inte bara behöver pryda ditt badrum. 

Det finns några saker som skiljer en billig kristallkrona från en dyr. Det du ska titta på storleken på prismorna och hur tätt de är mellan dem. Billiga kristallkronor brukar ha små prismor och glest mellan dem. Prismor av sämre kvalitet kan ha märkningen MC: och de av bättre kvalitet kan ha märkningen brilliant eller 1A.

De billigaste kristallkronorna för badrum börjar någonstans runt tusenlappen, men räkna med att få betala många tusenlappar för en stor kristallkrona. Det finns i princip inget tak för vad en kristallkrona kan kosta och mer exklusiva modeller kan kosta mer än 100 000 kronor.