Sponsrade annonser

Kakel till tvättstugan

Tvättstugan brukar ofta vara en ganska dyster plats i hemmet. Tvättstugan är ofta undangömd någonstans i huset med dåligt ljusinsläpp och brukar vara en tråkig och oinspirerande miljö. På senare tid arbetas det dock för fullt i de svenska hemmen för att fräscha upp tvättstugorna. I många hem har redan badrummen och köken fått en uppfräschning och blickarna vänds nu mot tvättstugorna.

Sponsrade annonser

Att byta kakel och klinker i tvättstugan ger ett enormt lyft. Du kanske har en tråkig gammal plastmatta på golvet och en oinspirerande våtrumstapet på väggarna? Med vackert klinker och kakel förvandlar du tvättstugan till en plats du gärna vill vistas i. Att vi lägger allt mer fokus på tvättstugan kanske även har att göra med att svenskar är ett kläd -och modeintresserad folk och klädvård är idag av största vikt både för män, kvinnor och ungdomar.

Många väljer diskreta färger på kaklet i tvättstugan så som svart och vitt. Dessa färger passar för det mesta utmärkt till tvättmaskiner och annan utrustning man har i tvättstugor. Var dock inte rädd för att experimentera och bygga en personlig färgrik tvättstuga. Ett tips är att välja en neutral basfärg så som svart, vitt, grått och variera med klickar av färgrika kakelplattor i annan färg t.ex. blått, gult eller rött.

Sponsrade annonser

Varför inte göra utrymmet till en kombinerad myshörna/läshörna med en skön fåtölj där du kan vänta medan kläderna blir rena? Om du renoverar din tvättstuga kommer du snabbt märka att du gärna spenderar mer tid i utrymmet och det är väl lika bra att utnyttja ytan om du kan.

Det finns även vissa praktiska saker att ta hänsyn till när man väljer kakelplattor till tvättstugan. Det är viktigt att du inte kakel/klinker till tvättstugegolvet som har en hal eller glatt yta. Golvet i en tvättstuga ska ge fäste och vara stabilt även när det är vått. Ha gärna en ojämn eller strukturerad yta på klinkerplattorna.

Var kan jag köpa klinkerplattor online?

De flesta större byggaktörerna har idag en välfungerande bygghandel. Dock kan sortimentet ibland vara lite begränsat hos många större byggkedjor. Som komplement finns det därför många nischade företag online som säljer kakel och mosaik till din tvättstuga, badrum eller kök. Här är några alternativ där du kan köpa kakel online.

Stonefactory.se
Drytrend.com
kakeldaxgruppen.se
lovelyhome.se
marksten.info

Lista på större aktörer

Bauhaus.
Byggmax
Beijer Byggmaterial AB
Woody Bygghandel
XL-BYGG
Samt många fler..

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.