Sponsrade annonser

Inredning tvättstuga

Tvättstugan har äntligen hamnat i rampljuset. Tvättstugan har länge fungerat som ett undangömt hörn i huset där klädvården ägt rum. För att göra tvättandet och klädvärden till något mer behagligt kan man ta itu med tvättstugan. En ren, praktiskt och välplanerad inredning i din tvättstuga kommer göra mycket för ditt humör och samtidigt effektivisera ditt tvättande.

Sponsrade annonser
Vit inredning tvättstuga från HTH

Vit inredning tvättstuga från HTH

Förvaring i tvättstugan

Förvaringen i tvättstugan är enormt viktigt och ska förhindra bland annat att kläderna hamnar i osorterade högar på klädet som varken du eller plaggen mår bra av. Oavsett om du har en liten eller stor tvättstuga så finns förbättringar och lösningar för att göra tvättandet mer effektivt.

Tvättsäckar/backar: En av de enklaste lösningarna för att effektivisera en tvättstuga är genom att ha tvättkorgar/säckar eller tvättbackar for olika typer av tvätt. Dessa är billiga i inköp och till exempel Ikea har tvättkorgar för under 100 kronor. Se dock till att ha en minst en för ljus tvätt, en för mörk samt gärna för fler alternativ så att varje smutsigt plagg har någonstans att ta vägen. Om du har en tvätmaskin i köket eller badrummet och har ont om plats kan du placera dina backar/säckar/korgar någon annanstans.

Sponsrade annonser

Vitvaror: I din tvättstuga bör det rimligtvis finnas en tvättmaskin, men även torktumlare är bekvämt att ha. Andra maskiner som kan vara nyttiga är t.ex. torkskåp och mangel. Det finns enormt mycket att veta om tvättmaskiner och torktumlare, men det viktigaste är kanske att även för dig som har lite plats finns det hopp. En tvättmaskin behöver inte vara mer än 30 cm djup och det finns kombinerade maskiner för tork och tvätt så även dig med minimalt utrymme kan njuta av moderna bekvämligheter. Det finns även toppmatade tvättmaskiner med en bredd på 40cm om de passar bättre in i din planering.

Belysning: Ett hett tips är att ha flera olika typer av belysning i tvättstugan. Ha en mer direkt belysning ovanför arbetsbänken/diskbänken och flera andra ljusalternativ.

Förvaring: Du kan hitta mycket inspiration när det kommer till förvaring och inredning i tvättstugan genom att titta på kök. Det är ingen slump att många kökstillverkare även har börjat tillverka inredningar till tvättstugor. I regel är det lite mer enklare och billigare skåp än i köken, men att ha alla maskiner inbyggt är både snyggt och trendigt.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.