Sponsrade annonser

Inbyggnadsbadkar


Att bygga in ditt badkar är lite av en smaksak. På rätt sätt kan resultatet bli ett fascinerande badrum där badkaret inte bryter av mot resten av badrummet. Inbyggnadsbadkar är oftast ganska stora och små inbyggnadsbadkar finns, men är ganska sällsynta.

Sponsrade annonser

Att bygga in badkaret är naturligvis en lite mer komplicerad process än att montera ett ”vanligt” badkar. Det är dock inte så svårt som många tror att montera ett inbyggnadsbadkar. Det finns flera olika sätt att bygga in ett badkar men idag finns det utomordentliga hjälpmedel så som badkarsstöd i hårdskum. Hårdskum hjälper också till att hålla värmen bättre och isolerar även ljud. Om inbyggnadsbadkaret har fötter så bör man mura in badkaret i blocksten istället.

inbyggnadsbadkar

Sätt personlig smak på ditt inbyggnadsbadkar

Den kanske största fördelen med ett inbyggnadsbadkar är att du själv kan bestämma vilket badrumsklinker du vill använda dig utav. Du kan skapa din egen fantasifulla kreation , men ett snyggt alternativ är att montera så kallade fronter på ditt inbyggnadsbadkar. Fronterna finns i många olika utföranden. Ett populärt alternativ är att ha en front i trä till ditt inbyggnadsbadkar. Du kan till exempel förvandla utsidan av ditt badkar till mahogny.

Sponsrade annonser

Är ett inbyggnadsbadkar dyrt?

Ett inbyggnadsbadkar behöver inte kosta mer än ett vanligt badkar. Du kan hitta flera inbyggnadsbadkar för en bra bit under tio tusen kronor. Ett inbyggnadsbadkar kan dock bli lite dyrare om du vill bygga in ett massagebadkar. Då blir även installationsprocessen lite annorlunda och mer komplicerad.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.