Att bygga in ditt badkar kan skapa en helt annan atmosfär i badrummet. Gör man det på rätt sätt kan resultatet bli ett mer stilrent badrum där badkaret inte bryter av mot resten av badrummet. Inbyggnadsbadkar är oftast av storlek större och man kan behöva leta lite för att hitta små inbyggnadsbadkar

Att bygga in badkaret är naturligvis en lite mer komplicerad process än att montera ett traditionellt badkar. Det är dock inte så svårt som många tror att montera ett inbyggnadsbadkar. Det finns flera olika sätt att bygga in ett badkar men idag finns det utomordentliga hjälpmedel som badkarsstöd i hårdskum som underlättar installationen. Hårdskum hjälper också till att hålla värmen bättre och isolerar även mot ljud. Om inbyggnadsbadkaret har fötter så kan det vara en bra ide att mura in badkaret i blocksten istället. 

Sätt personlig smak på ditt inbyggnadsbadkar

Den kanske största fördelen med ett inbyggnadsbadkar är att du själv kan bestämma vilket badrumsklinker du vill använda dig utav. Du kan skapa din egen fantasifulla kreation , men ett snyggt alternativ är att montera så kallade fronter på ditt inbyggnadsbadkar. Fronterna finns i många olika utföranden. Ett alternativ är att t.ex. ha en front i trä till ditt inbyggnadsbadkar. Du kan till exempel förvandla utsidan av ditt badkar till mahogny eller välja ett spännande klinkeralternativ.

Är ett inbyggnadsbadkar dyrt?

Ett inbyggnadsbadkar behöver inte kosta mer än ett vanligt badkar. Du kan hitta flera inbyggnadsbadkar för en bra bit under tio tusen kronor. Ett inbyggnadsbadkar kan dock bli lite dyrare om du vill bygga in ett massagebadkar. Då blir även installationsprocessen lite annorlunda och mer komplicerad.