Sponsrade annonser

Hundbadkar

Ett hundbadkar är ett badkar som är avsett för människans bästa vän. Unik för hundbadkar är att de ska vara flexibla och ha karet i en bra arbetshöjd och många andra egenskaper som underlättar vid en hundtvätt. Det finns många dyra och professionella hundbadkar ute på marknaden. Dessa är kanske främst avsett för personer som tar hand om många hundar och de kostar en bra slant som nya, men det finns lösningar även för dem som inte vill lägga allt för mycket pengar.

Sponsrade annonser

 

hundbadkar-boosterbath

Hundbadkar från Boosterbath!

 

Funktioner och egenskaper för hundbadkar

Det är en stor bredd på hur hundbadkaren är utformade och vilka egenskaper de har. Här nedanför har vi sammaställt en kort lista på några funktioner som är vanligt förekommande på hundbadkar. Ta en funderare på vad du behöver för att tillgodose just dina behov.

Dörr: För stora hundar kan det underlätta mycket att ha en dörr på sidan av karet så att hunden själv kan ta sig in i det.

Sponsrade annonser

Filter: Det finns badkar med filter i avloppet som tar bort sand, grus men framförallt hår. Detta kan förhindra att ditt avlopp från att bli igenstoppat.

Avloppsslang: Gör så att du kan föra bort tvättvattnet direkt till avloppet.

Fästen för koppel: Det finns hundbadkar med fästen för koppel färdigt.

Höj -och sänkbart: Ett hundbord som du kan justera i önskad arbetshöjd kan vara värt mycket.
Speciellt om olika personer ska bada hunden/hundarna. Det finns även eletktriskt höj och sänkbara hundbad som gör att du kan föra in hunden på plats först och sedan höja upp badet till lämplig nivå.

Övriga funktioner: Vidare kan du kika närmare på om hundtvätten har gummimattor för att undvika halka, duschhandtag, fjärkontroll för att höja och sänka hundbadet m.m.

Hitta billiga hundbadkar

För dig som inte vill lägga en förmögenhet på hundbadkar kan du hitta begagnade hundbadkar till förmånliga priser på auktionssajter på nätet. Prova att söka på Blocket, Tradera och Allaannonser. Det går även att köpa ett enkelt badkar i plast och ett höj och sänkbart bord och sedan modifiera det på egen hand. Du kan även köpa badkar från Booster Bath som inte är allt för dyra som nya.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.