Handdukshängare till badrum finns i ett oändligt antal variationer och prisklasser. Att välja rätt i djungeln a handdukshängare är lättare sagt än gjort. Generella tips är att titta runt mycket eftersom både priser och kvalitet varierar mycket från affärtill affär. När det kommer till handdukshängare brukar återförsäljarna ha ganska stora vinstmarginaler och det är också en produkt du ofta hittar i reakorgen.

Att tänka på vid köp av handdukshängare

De enklaste formerna av handdukshängare är några krokar på badrumsväggen och det är oftast en ganska billig lösning som du kan hitta under hundralappen. Är du ute efter en speciell stil på dina krokar för badrummet kan du få betala över 100 kronor per krok. 

Vissa handdukshängare liknar mer konstverk och smycken än något du kastar en blöt handduk på. Variationen är stor, men det finns vridbara handukshängare eller så kallade handdukssvängel som du kan vika in mot väggen när du inte använder dem. Det är en praktisk och snygg lösning som kan lämpa sig bra i badrum med begränsade utrymmen. 

Om du inte föredrar att borra hål i väggen så finns det andra lösningar för att montera upp handdukshängare.  Du kan band annat limma upp din handdukshängare i badrummet, men det finns även lösningar bland annat dubbelhäftande tejp och fästmassa. Oavsett dina önskemål så finns det en metod att addera fler handdukshängare även till ditt badrum.

Handduksställ

Alla vill inte montera upp handdukshängaren på väggen utan vissa föredrar hela handdukställ. Om du placerar ditt handdukställ korrekt så kan du dessutom få handdukarna att torka snabbare.