Sponsrade annonser

Golv badrum

När du renoverar och gör om ditt badrumsgolv finns det en hel del alternativ att välja mellan. De flesta vattenskador i badrummet sker i badrumsgolvet och det är därför viktigt att göra badrummets golv så korrekt som möjligt. Beroende på vad du själv tycker om kan du välja mellan olika material så som trä, olika stenmaterial eller plast.

Sponsrade annonser
Charm - badrumsgolv från Höganäs

Charm – badrumsgolv från Höganäs

Trägolv

Att ha ett trägolv i badrummet är ganska ovanligt, men det går. Ett trägolv i badrummet ställer högre krav på både underlag och arbete för att det ska hålla tätt. Ett populärt val av trä till badrumsgolv är teak som är ett vackert golvmaterial, men tyvärr ganska dyrt. Om du väljer att ha ett trägolv i ditt badrum så bör du helst låta en hantverkare lägga golvet eftersom försäkringsbolagen inte betalar ut ersättning om du inte följt alla normer.

Det finns även laminatgolv som marknadsförs som badrumsgolv. Laminat i badrummet brukar dock inte rekommenderas som ett bra val till badrumsgolv, men om du hittar en lösning som du tror kan hålla tätt så kan du slå till. För att vara på den säkra sidan bör du dock helst välja ett annat material.

Sponsrade annonser

Platsmatta som badrumsgolv

Plastmattor är fortfarand ett ganska populärt alternativ i badrummet. Dels för att det håller tätt och dels för att det är lätt att lägga. Prismässigt är plastmattor också ganska billiga speciellt med tanke på att de vanligtvis tar kortare tid att lägga än klinker. Således bör slutpriset bli jämförelsevis ganska lågt om du låter en hantverkare lägga golvet jämfört med övriga material.

Många väljer bort badrumsmattor som alternativ när de renoverar på grund av estetiska anledningar. Det finns dock relativt snygga plastmattor idag och det kan vara värt att ta en närmare titt.

Klinkergolv

Klinker behöver ingen närmare presentation. Med klinker får du ett riktigt snyggt golv i badrummet och det är förmodligen det mest populära alternativet. Nackdelen är att klinkergolv kan bli ganska kalla, men har du golvvärme så är det naturligtvis inget problem.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.