Sponsrade annonser

Gammaldags badrum

Det är inte alla som uppskattar moderna badrum och det är inte heller sagt att den moderna badrumsinredningen passar i alla hem. Om du ska renovera et badrum med ett tillfredställande resultat så bör du även titta på huset och dess förutsättningar. Ett gammalt anrikt hus kanske inte ska ha ett toppmodernt badrum utan stilen på badrummet ska vara ett samspel huset övriga interiör och exteriör.

Sponsrade annonser

För att få inspiration och bilder på gammaldags badrum kan du ta en närmare titt på äldre brittiska badrum. Inspiration kan du hitta här.. och här..

Badrumsinredning till gammaldags badrum

För att få en gammaldags stil eller sekelskiftesstil på ens badrum så gäller det att välja rätt sorts badrumsinredning och badrumsmöbler. Både golv och vägar ska helst vara beklätt med kakel och klinker eftersom t.ex. plastmatta inte är särskilt gammeldags. Gammaldags kakel hade ofta fasade kanter men vitt standarkakel användes också. Du kan kombinera flera olika sorters kakel i ditt gammaldagsbadrum för att ska rätt känsla. Här följer en lista på några detaljer som kan passa i ett gammaldags badrum.
Tvågrepsblandare: I gammaldags badrum har du oftast tvågreppsblandare för varm och kallvatten.
Tvättställ på pelare: Ett tvättställ på pelare kan passa utmärkt i ett gammaldags badrum.
Schackrutigt golv: Ett schackrutigt klinkergolv är ett mer spännande alternativ än enfärgade varianter och vanligt i gamla badrum.
Högspolande toalettstol: En högspolande toalettstol är en konstruktion som var vanligt förr i tiden. Dessa hade ofta spolning i form av ett snöre som hängde ner från en tank moonterad ovanför toalettstolen.

Sponsrade annonser

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.