Sponsrade annonser

Fristående badkar

Med ett fristående badkar menas ett badkar som står på fötter i ett badrum. Oftast är fötterna höj och sänkbara för att kompensera även för ett lutande golv. Andra typer av badkar kan vara inmurade inbyggnadsbadkar eller hörnbadkar.

Sponsrade annonser

Att ha ett vackert badrum har blivit allt mer viktigt för svenskarna. Vi sätter fortfarande mest betänktetid och pengar på att få ett fint kök, men många har insett fördelarna med ett snyggt badrum man trivs i.

Badrummet bör vara en plats för avkoppling liksom rengöring av kroppen. När du kommer ut från badrummet ska du vara avslappnad och full av energi. Det är därför viktigt att ditt badrum ser precis ut som du vill ha det.

Sponsrade annonser

Ett fristående badkar kan bidra till att verkligen förhöja stämningen i ditt badrum. I mindre badrum brukar man placera badkaret intill någon av väggarna och ofta i ett hörn. Har du ett större badrum kan du placera ditt badkar mitt på golvet, vilket är ett väldigt snyggt alternativ. Det kräver dock i de flesta fall att man drar om rör för att lyckas placera ett fristående badkar mitt på golvet.

Att renovera nya hus är oftast enklare och kräver mindre tankearbete än att renovera äldre byggnader. Anledningen till det är att nya badrumsmöbler inte alltid passar in i gamla hus. Det beror naturligtvis på hur resten av bostaden ser ut invändigt, men oftast försöker man i gamla hus att renovera på ett mer klassiskt och tidlöst sätt.

Fristående badkar finns i mer klassiska utföranden som till exempel fristående badkar med lejontassar. Att ha badkar med lejontassar är en stil som har gått väl hem i de svenska badrummen. Ofta kombineras det med en kristallkrona i taket som ytterligare förhöjer stämningen.

När du ska installera ett fristående badkar badkar så bör du även tänka på om du ska ha synliga rör som ligger utanpå kaklet/väggen eller osynliga rör. Det senare alternativet är oftast snyggast, men även dyrast. Att ha kromade rör som leder till din blandare på det fristående badkaret brukar vanligtvis inte störa helhetsintrycket.

Hur mycket kostar ett fristående badkar?

De billigaste badkaren är ofta inbyggnadsbadkar och fristående brukar i regel kosta lite mer. För fem tusen kronor kan du välja bland flera fristående badkar av välkända märken så som bland annat Ifö. Du kan även hitta fristående badkar med lejontassar för runt fem tusen kronor. Det finns egentligen ingen övre prisgräns, men mellan 5000 -10 000 kronor så har man ett någorlunda brett utbud.

Vilka tillverkar fristående badkar?

Det finns mängder tillverkare av fristående badkar. Här nedanför listas några utav dem.

Ifö
CAMARGUE
Svedbergs
Westerbergs
Noro
Duravit
Gustavsberg
Badex

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.