Sponsrade annonser

Exklusiva badrum

Att ha ett exklusivt och lyxigt badrum står nog på mångas önskelista, men vad är ett exklusivt badrum och hur får man till det rätta intrycket? Ett lyxigt badrum är till stor del en subjektiv bedömning, men ett påkostat badrum med fina material och väl utfört hantverk är en bra start. I slutändan är ett lyxigt badrum ett fint samspel mellan material, funktion och belysning.

Sponsrade annonser

Får att få ett riktigt exklusivt badrum gäller det att du ger badrummet det där lilla extra. Här nedanför finns förslag på förändringar du kan göra för att få till ett riktigt exklusivt badrum.

Material: Materialvalet i ett badrum är kanske den främsta faktorn till att badrummet känns dyrt och exklusivt. Undvik plast eller lätta trämaterial och fokusera på gedigna badrumsmöbler och vackra golv och väggar.

Sponsrade annonser

Stora ytor: För många är exklusiva badrum synonymt med mycket plats. Det ska finnas utrymme till inte bara tvätt och bad utan även avslappning i olika former. Ett exklusivt badrum är dock inte nödvändigtvis stort utan det kan även ha liten golvyta.

Badkar: Om man ska ha ett riktigt lyxigt badrum finns det två alternativ när det kommer till badkar. Det första alternativet är att ha ett snyggt inbyggt badkar. Ett inbyggt badkar kan antingen vara upphöjd med en vacker trappa eller nedsänkt i golvet. Det andra alternativet är att ha ett vackert fristående badkar med en snygg design. En vit, stor och svulstig jacuzzi är väldigt skönt att ha, men är sällan särskilt vackert och i ett lyxigt badrum är samspelet oerhört viktigt.

Belysning: Ett lyxigt badrum ska helst ha flera valmöjligheter när det kommer till belysning. En mysig belysning för avslappning, en kraftig och jämn belysning för när du städar samt en annan mer direktriktad vid spegeln för t.ex. sminkning. Man kan även ha upplysta glashyllor i badrummet (det vill säga belysning monterad under hyllan) eller snyggt gömda LED-lister som kan lysa upp badrummet utan en enda synlig lampa.

Badrumsinredning: Något som skiljer exklusiva badrum från mer vanliga är kvaliteten på badrumsinredningen. Ha gärna ett annorlunda och dyrt handfat. Det finns väldigt många olika varianter av handfat i allt från sten till koppar. Vidare får du gärna ha mycket förvaring för att kunna gömma undan allt överflödigt.

Planlösning: Ett exklusivt badrum ska vara välplanerat och gärna ha spännande lösningar. Om ytan tillåter får planlösningen gärna öppna upp badrummet som en social yta. Du kan dela upp badrummet med t.ex. en duschvägg eller bygga in små rum för själva toaletten samt bastun. Du kan även ha nivåskillnader i badrummet vilket kan göra badrummet mer tilltalande.

Hitta bilder och inspiration på exklusiva badrum

I Sverige är vi ganska sparsmakade när det kommer till badrum på både gott och ont. I Sverige har vi varit duktiga på att inreda vardagsrum, kök, sovrum etc men när det kommer till badrum har vi en hel del att lära oss från resten av Europa. I Sverige var länge helkaklade badrum något som ansågs lyxigt, medan det i de flesta andra europeiska länder faktiskt var standard. När det kommer till lyxiga och fantasifulla kreationer i badrummet är Sverige tyvärr lite efter. För att hitta inspiration och bilder på lyxiga badrum kan du därför vända dig till internationella och svenska hemsidor.

För inspiration kan du besöka Hemnets inspirationsavdelning från riktiga hem och hemsidan Houzz som är en orgie i heminredningsbilder.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.