Sponsrade annonser

Duschvägg glas

Duschväggar utav glas blir alltmer populära i de svenska hemmen. En duschvägg utav glas är ett billigt och snyggt sätt att skapa ett duschutrymme utan att bryta mot resten av badrummets estetik.

Sponsrade annonser

Möjligheterna med duschväggar är många. Duschväggar är ett snyggt komplement både för små samt stora badrum. Du kan hitta duschväggar i glas i otaliga utföranden. Det finns dusväggar i klarglas, men även modeller med frostat glas eller med olika former av utsmyckningar så som blommor, porträtt eller fyndiga citat på duschväggen. Det finns också duschväggar som du ka fälla in mot väggen för att göra mer plats i badrummet när du behöver det.

En duschvägg av glas brukar vanligtvis kombineras med en stång som monteras mellan väggen och duschväggen av glas. På denna duschstång kan du smidigt hänga ett duschdraperi. Det finns dock fler kombinationer. Du kan också kombinera din duschvägg med en elegant duschdörr.

Sponsrade annonser

Et inredningstips är att satsa på en duschdörr i klarglas eller med frostat glas och en duschstång i krom. Även om utsmyckningar på duschväggen kan passa din personliga smak till fullo så är smaken olika och planerar du att sälja inom en snar framtid är det oftast bättre att satsa på snygga och säkra alternativ.

Bygga din egen duschvägg i glas

Du kan även bygga din egen duschvägg utav glas med hjälp av glasblock. Att bygga din egen duschvägg är faktiskt enkelt och något u kan göra helt själv. Vad du behöver är i princip endast en blocklist, glasblock, lim samt en u-profil för montering på sidan av duschväggen.

Ett tips när du bygger din egen duschvägg utav glas är att variera glasblocken genom att till exempel köpa två modeller av glasblock med olika färgsättning. Genom att implementera några färggranna glasblock bland duschväggens övriga glasblock skapar du spännande kontraster och ett roligare badrum.

Ett annat inredningstips för duschväggar utav glasblock är att rikta ett par lampor mot väggen. Om glasblocken är av t.ex. blå kulör så blir även ljuset som släpps genom duschväggen blått, vilket kan bidra till att höja stämningen ytterligaren. Naturligtvis kan du ha glasblock med annan färgsättning.

Hur mycket kostar en duschvägg i glas?

Priset för en duschvägg varierar om du köper en färdig duschvägg av glas eller bygger en själv. Priset utan montering brukar vanligtvis ligga runt 3000 kronor. Du kan dock hitta billiga duschväggar för strax mer än tusenlappen. Om du däremot bygger en duschvägg själv utav glasblock få du dock räna med att priset sticker iväg lite. Pris per glasblock bruk vara vara 20kr/st för de i det enklaste utförandet. Räkna med 1500-2000 kronor som billigast.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.