En duschpanel är en panel som har flera olika duschalternativ – vanligtvis kan du välja mellan både handdusch och takdusch samt alla inställningsmöjligheter för dessa. Dyrare duschpaneler kan även ha tillval som massagedusch och fotbad. Det är även möjligt att installera duschpaneler om du bygger ditt eget duschrum. Med hjälp av en duschpanel kan du få många bekväma funktioner som annars bara är förunnat duschkabiner. 

Duschpanel

En populät alternativ i duschpanelernas takdusch är vattenfall. Duschkabinens takdusch simluerar då ett vattenfall vilket av många upplevs som mycket behagligare än en traditionell dusch. En populär duschpanel är modellen bathlife orio s-048 som är både trendig, snygg och förvånansvärt billig.

Duschpanel och duschhörn

En populär kombination är att köpa både duschhörn och en duschpanel. Då får du både ett praktiskt duschutrymme där du kan vika in duschdörrarna och samtidigt får du lyxen av duschpanelens många funktioner. Det är helt enkelt en bra kombination och investering i badrum med begränsade utrymmen. 

Olika tillverkare av duschpaneler

Några företag som är duktiga på att tillverka duschpaneler är bland annat företagen Bathlife, Rainman samt Arrow. De billigare duschpanelerna kostar från tusen kronor uppåt. Du kan hitta billiga duschpaneler i butiker som Bauhaus och Jula.