Sponsrade annonser

Duschpanel

Med en duschpanel höjer du din duschupplevelse till nya höjder. De flesta utav oss duschar och en trevlig duschmiljö gör mer för välbefinnandet än man först kan tro.
En duschpanel är precis vad det låter. En panel med duschmunstycke, takdusch och flera olika duschstrålar. Fördelen med en duschpanel är att de kan installeras i vilken dusch som helst eller i ett duschrum/duschhörna.

Sponsrade annonser

Funktioner i duschpanelen

Förutom de traditionella inställningarna på duschmunstycket där du kan ställa in duschstrålen så finns det även duschpaneler med masserande duschstrålar som kommer ut ur själva duschpanelen. Andra funktioner du bör titta på i din duschpanel är att det finns en hetvattenspärr och ett läge för snålduschande eller att hela duschpanelen är utformat på ett energibesparande sätt. Att ha en hetvattenspärr installerat är särskilt praktiskt om du har småbarn som lätt kan skålla sig och ställa in temperaturen fel.
En annan funktion du hittar bland flera duschpaneler är fottvätt. Fottvätt brukar dock vara vanligast på höga duschpaneler.

Design:

En del av duschpaneler är tänkta att monteras på en plan vägg, andra är konstruerade för hörnmontage. Den populära trenden för tillfället är duschpaneler i krom eller mässing, men svarta duschpaneler blir också mer och mer populära.
Duschpaneler går att hitta i allt från ett kompakt format fråm 50 centimeter till de som är över 1.5 meter höga. Det finns också mer extrema former av duschpaneler så som Hansgrohe Pharo ShowerArc som är en duschbåge. Det vill säga en båge med monterad takdusch och handdusch som du kan stå under. Med en duschbåde kan du få till riktigt intressanta badrum.

Sponsrade annonser

Hur hittar jag duschpaneler billigt?

Duschpaneler kostar vanligtvis en hel del. Med tanke på vad en billig duschkabin kostar så kan du behöva betala mer eller lika mycket för en duschpanel. Räkna med att betala 3000 kronor för en duschpanel av bra kvalitet och ett välkänt märke.
För att hitta billiga duschpaneler kan du vända dig till billiga affärer så som Rusta eller Julia. Räkna dock med att dessa duschpaneler har färre funktioner och kanske något lägre kvalité. Rusta och Jula har inte heller ett särskilt brett sortiment och ibland har de duschpaneler och ibland inte. Priset är dock i de flesta fall betydligt lägre och du kan få en billigare duschpanel genom att kontrollera hos dem innan köp.

Tillverkare av duschpaneler

Det finns många tillverkare av duschpaneler. Bathlife är tillverkare som är speciellt uppskattade för deras duschpaneler. Det finns dock fler tillverkare av duschpaneler.
Arrow
Rainman
Westerbergs
Bathlife

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.