Sponsrade annonser

Duschkabin 70×90

Ibland har man ett badrum i ens bostad med annorlunda eller svårmöblerad planlösning. Badrummet kan vara trång, ha snedtak eller konstiga vinklar. Då kan det passa väl med en rektangulärt formad duschkabin istället för en kvadratiskt. Ett exempel är en duschkabin med måtten 70×90 centimeter.

Sponsrade annonser

Det flesta av oss duschar inte bara för att bli ren utan också av andra anledningar. Vissa personer tänker bäst i duschen och andra gillar bara den masserande effekten. Det kan också vara ett sätt att få en stund för dig själv och speciellt som förälder kanske du inte får särskilt många sådana stunder. Oavsett om du använder duschen som meditativ plats eller enbart för att tvätta dig så kan det vara bra att få så mycket duschyta som möjligt.

Du har faktiskt flera olika alternativ med duschkabiner  70×90 cm. Du kan antingen köpa duschhörnor med raka eller rundade väggar. Du kanske vill installera en duschvägg i glas? Eller bygga din egen duschkabin med hjälp av glasblock eller glasbetong. Alternativen är flera och i slutändan är det du och din plånbok som bestämmer vad du ska välja.

Sponsrade annonser

Får en duschkabin 70x90cm plats?

Ja man får plats i duschkabiner med måtten 70×90 centimeter. Ett jämförande exempel är duschkabiner på finlandsbåtarna som har minimalt med utrymme, men ändå klarar folk av att duscha där. Storväxta personer som är vana vid generösa duschutrymmen kan dock ha synpunkter på en 70×90 duschkabin. Det kan ta lite tid att vänja sig och det kan hända att en och annan armbåge slår i väggen för vissa personer, men i slutändan handlar det mest om en vanesak.

Hur mycket plats du har beror också på om du till exempel har raka eller svängda/böjda väggar på duschkabinen/duschhörnan. Om du har ett begränsat utrymme kanske det är bäst att installera en duschvägg i kombination med en stång och duschdraperi. Med rätt duschdraperi blir det en snygg och hållbar lösning för små utrymmen.

Det dyrare med en duschkabin med måtten 70×90 cm?

För de flesta människor är det alltid relevant hur pass mycket en duschkabin kostar. Och eftersom duschkabiner med måtten 70×90 än så länge är lite ovanligare så kan priset också vara något dyrare. Mycket handlar dock om tur och du kan hitta billiga 79×90 duschkabiner på rea eller via importfirmor, men för säkerhets skull räkna med att lägga ca 5000 kronor för en 70×90 duschkabin från ett välkänt märke.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.