Sponsrade annonser

Duschhörna

Att renovera ens badrum är ofta en mycket god investering för välbefinnandet. Som ett av husets viktigaste rum ska man ska ett badrum både erbjuda praktiska lösningar för att sköta din hygien, men även fungera som en oas för avslappning.

Sponsrade annonser
Duschhörna från Svedbergs

Duschhörna från Svedbergs

Vad är en duschhörna?

En duschhörna skiljer sig främst gentemot duschkabiner genom att en duschhörna saknar golv. Istället består en duschhörna ofta av glasväggar som monteras direkt på golvet. Du står således och duschar direkt på golvet vilket är ganska ovanligt i länder utanför Norden.

Det finns flera fördelar med duschhörnor. Duschhörnor lämpar sig väl t.ex. för dig som har lågt till tak i badrummet, då duschkabiner ofta har ett upphöjt duschgolv. En annan fördel med duschhörnor är att en del modeller sparar mycket utrymme jämfört med duschkabiner. Det finns dushörnor som har väggar som kan vikas inåt och således tar mindre plats när duschen inte används. Fler fördelar med duschhörnor kan vara ett lägre pris eller att det rent estetiskt passar bättre in i ditt badrum. Om du till exempel har lagt mycket pengar på vackert klinker kanske du vill att det ska synas och inte döljas under en duschkabin?

Sponsrade annonser

Att tänka på när du köper en duschhörna

När du köper en duschhörna bör du givetvis mäta ordentligt i förväg. Tänk speciellt på att mäta höjden så att du har tillräckligt med takhöjd till ditt förfogande. I fritidshus eller gamla bostadshus/gårdar kan takhöjden i badrummet nämligen vara för låg för en del duschhörnor.

Det finns en hel del med mått att välja på när du ska köpa en ny duschkabin bland annat 70×70, 80×80 och 90×90 centimeter. För mer ovanliga mått så som 70×90 eller 70×100 centimeter så finns det ofta ett större utbud i form av duschkabiner.

Vad kostar en duschhörna?

En duschhörna varierar mycket i pris. De enklaste och billigaste modellerna går att hitta för ungefär 1500 kronor, men duschhörnor är också en produkt som man ofta kan se på rea eller till ett billigare kampanjpris. För mellan 2000-6000 kronor hittar du de flesta modeller av duschhörnor.

Vilka tillverkare av duschhörnor finns det?

Det finns många tillverkare av duschhörnor och är det viktigt för dig att få ett enhetligt intryck i badrummet med badrumsinredning från samma leverantör så ska det inte vara något problem på grund av duschhörnorna Några tillverkare med flera modeller av duschhörnor är bland annat..

  • Noro,
  • Tylö
  • INR
  • Macro
  • Bathlife
  • Gustavsberg

Var kan jag köpa duschhörnor?

Duschhörnor kan du köpa hos bland annat Bauhaus eller andra större byggvaruhus, men om du vill köpa online finns alternativ så som Bygghemma.se, Tretti.se, smarthem.se samt många fler.

Vill du läsa mer om duschhörnor?

Duschhörna 90×90

Duschhörna 80×80

Duschhörna 70×70

Duschvägg glas

 

 

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.