Sponsrade annonser

Duschhörna 80×80

En liten smidig duschhörna ger dig en bättre duschupplevelse samtidigt som det håller vattnet på plats.
Duschhörnor med storlek 80×80 lämpar sig perfekt i badrum som på grund av olika anledningar har begränsat med utrymme. Du kanske har ett badkar eller tvättmaskin som tar stor plats, eller så har ditt badrum helt enkelt väldigt lite golvyta.

Sponsrade annonser

En duschhörna består vanligtvis utav två glasväggar (alternativt av plast) som i sin tur fästs mot badrummets väggar i den rätvinkliga väggformation som bildas i ett hörn. Fördelarna med en sådan här duschhörna är att man med fördel kan vika in glasväggarna så att mer utrymme frigörs när man inte använder duschen. Om du till exempel installerar en duschkabin med måtten 80×80 centimeter så tar den utrymme och golvyta i badrummet är den när de inte används och är således mindre praktiskt än en duschhörna.

En annan metod är att montera in en glasvägg. Den tar också minimalt med utrymme samtidigt som det begränsar vattnet från att sprida sig. De flesta glasväggar går dock inte att vika in mot väggen och kan därför också vara i vägen. Hur pass mycket en duschhörna 80x 80 går att vika in beror både på vilken typ av duschhörna du har samt hur pass mycket plats din blandare tar.

Sponsrade annonser

Att montera en duschhörna är vanligtvis inte särskilt svårt. Du får dock vara beredd på att förborra hål i väggarna i badrummet. Tänk också höjden när du köper en duschhörna. Vissa badrum har ganska låg takhöjd och ett vanligt misstag är att köpa en för hög duschhörna. Så även om du ser att duschhörnan har måtten 80×80 så glöm inte att jämföra takhöjden.

Tillverkare av duschhörnor med måtten 80×80

Några tillverkare av duschhörnor med måtten 80*80 centimeter är bland annat ..

• Hafa
• Gustavsberg
• Camargue

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.