Sponsrade annonser

Billiga toalettstolar

Om du besöker en stor bygghandel idag så kan du ofta hitta toalettstolar i helt olika prisklasser. Som konsument kan det vara svårt att bedöma vad skillnaderna mellan en dyr och billig toalettstol.

Sponsrade annonser

Det här med riktigt billiga toalettstolar är ett ganska nytt fenomen i Sverige. Ute i Europa är det ett ganska vanligt fenomen och du behöver inte åka mer söderut än Tyskland och Polen för at hitta toastolar för under 500 kronor.

Vågar man köpa en billig toalettstol?

När det kommer till toalettstolar så bör du bland annat undersöka om det följer med en WC-kran och sittring. En del menar att man inte ska köpa billiga toalettstolar eftersom de saknar reservdelar om något skulle gå sönder. Å andra sidan kan man argumentera för att toalettstolen varit så pass billig att köpa nya reservdelar inte lönar sig. Kanske lika bra att ersätta den billiga toastolen med en ny direkt ifall något skulle gå sönder. Att köpa en toalettstol av mer välkänt märke och med ett högre pris är dock ingen garanti för att toastolen ska ha reservdelar i framtiden.

Sponsrade annonser

Om du har energin och kunskapen att montera en toalettstol på egen hand så kan du köpa en billig modell. Går den sönder får du vara beredd att montera en ny, men i och med att det kan gå tre billiga för priset av en ny märkesstol så ska du ha ordentligt med otur för att göra ett sämre ekonomiskt val. Om du däremot tänker anlita en hantverkare för att montera toalettstolen eller om du känner dig osäker på en billig toalettstols kvalité så köp ett mer välkänt svenskt märke.

Ett annat scenario där en billig toalettstol kommer väl till pass är om du t.ex. behöver den i en gäststuga eller i ett gästbadrum som inte används särskilt ofta.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.