Sponsrade annonser

Bastutillbehör

Regelbundet bastande är på många sätt något som förbättrar ditt liv på flera olika plan. Den ökade blodcirkulationen som bastandet innebär har flera positiva hälsoeffekter på kroppen samtidigt som det för många minskar stress och är ett populärt sätt att avsluta veckan på.

Sponsrade annonser

 

Lumo Bastustäva

Stäva och skopa från Lumo

För att göra din bastuupplevelse optimal kan du inhandla diverse bastutillbehör. Här kommer en kort och snabb guide för dig som letar efter rätt sorts bastutillbehör eller du kanske hittar något nytt som kan förbättra din bastuupplevelse ännu mer?
Bastudoft: För att få till den rätta stämningen i bastun kan du investera i bastudoft. Bastudoft är en billig investering och går till så att du köper en lite flaska med doftessens som du sedan t.ex. blandar i en hink eller rättare sagt i ”stävan” med vatten som du sedan öser på stenarna. Ett billigt och trevligt bastutillbehör som höjer trevnaden i bastun. Bastudoft kostar ungefär mellan 40-100 kronor och vanliga dofter är bland annat, björk, timjan, tjära och gran.

Bastutomte: En bastutomte är precis som det låter nämligen en tomte som placeras i bastun. Dessa tomtar har ofta en liten behållare du kan placera bastudoft i. Kanske inte det mest nödvändigaste bastutillbehöret, men det gör bastun till en trevligare och gemytligare plats. Och du kanske inte känner dig lika ensam när du bastar själv med en bastutomte närvarande.

Sponsrade annonser

Bastumössa: En bastumössa är till för att hålla huvudet svalt i bastun. Du blöter enkelt ner bastumössan och sedan kan du sitta en längre period och njuta av ditt bastande. Ett praktisk bastutillbehör med andra ord.

Bastustäva/Bastuskopa: Säljs ofta tillsammans i matchande par och används för att kasta vatten på stenarna och reglera värmen samt luftfuktighet i bastun. Förmodligen ett av de vanligaste bastutillbehören.

Bastuhögtalare: Det finns de som gärna vill njuta av musik i bastun och för dem finns det speciellt utvecklade bastuhögtalare. Dessa högtalare är utformade för att tåla både värme och fukt och är oftast anpassade för inbyggnad.

Bastutermometer: En bastutermometer är också ett väldigt viktigt bastutillbehör. Att veta temperaturen är viktigt av förståeliga skäl.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.