Sponsrade annonser

Bastustuga

Vad är en bastustuga?
En bastustuga är ett hus som är optimerat och byggt för bastubadande. En bastustuga blir ofta en naturlig plats för umgänge och gör helt ditt hem trevligare då du har en aktivitet att göra tillsammans med både vänner och familj. Bastustugor är ofta en populär investering för de som redan har en stor lummig tomt eller en pool.

Sponsrade annonser

Vanligtvis är planlösningen i en bastustuga bestående endast av en bastu, men vissa har även utrymme för relax, omklädningsutrymme och dusch. Bastustugor finns i en rad olika utformanden så som till exempel bastutunnor och bastukåtor. Bastuhusen finns att köpa i ett flertal kreativt designade utföranden och det är bara att välja det som passar din smak bäst.

Bastustugor finns att tillgå med både vedeldade och el-uppvärmda bastuaggregat. Vilket du föredrar är upp till dig, men vedeldade bastuaggregat kräver mer tid och arbete än el-aggregat, men ger i gengäld en mer behaglig värme enligt många.

Sponsrade annonser

Antalet personer som kan basta samtidigt varierar beroende på typ av bastustuga, men du kan köpa bastustugor som rymmer upp till 10 bastande samtidigt utan att behöva ansöka om bygglov för bastustugan. Mer vanligt för billigare bastuhus är att 4-6 personer kan basta samtidigt vilket brukar räcka för de flestas behov.
Vad kostar en bastustuga?
Hur mycket en bastustuga kostar beror förutom på modellen även på om du bygger den själv, köper den i byggsats eller får den levererad monteringsfärdig, nyckelfärdig eller slutligen helt färdigmonterad och fraktad hem till dig.

Priserna för en billig bastustuga i byggsats och utan bastuaggregat går att hitta under 15 000 för billiga och små modeller, men om du lägger mellan 20-50 tusen får du fler alternativ så som bastutunnor och bastustugor i funkisstil. Det finns även arkitektritade bastustugor som ofta har både omklädningsrum, avslappningsrum samt dusch och allt förpackat i en vacker design.

Färdigmonterade bastustugor är inte alls lika billiga som byggsatser och du får räkna med ett prispålägg på minst 15 000 kronor mer.’
Tillverkare av bastustugor

Harvia

  • Jörnträhus
  • Haparanda Woodart
  • badatunna.se
  • chillasweden.se
  • scandinaviancrown.se
  • spadealers.se

Lillevilla

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.