Sponsrade annonser

Basturum

Vad är ett basturum?

Ett vackert basturum från Tylö -Tylö space vision

Ett vackert basturum från Tylö -Tylö space vision

Ett basturum är helt enkelt en komplett bastu som ofta inkluderar golv, tak och lavar som är möjlig att placera där du önskar. Man köper vanligtvis basturummet i en byggsats som du monterar efter anvisning. Basturum kallas även för bastumoduler.

Sponsrade annonser

Fördelar med ett basturum

Det finns flera tunga fördelar med ett basturum. Den främsta fördelen är att ett basturum som levereras som byggsats gör det möjligt för många fler att njuta av en bastu. Basturummen är oftast optimerade för att kunna monteras ihop snabbt och enkelt och du sparar mycket tid jämfört med att rita och bygga själv, eller anlita en hantverkare. Det blir även en kostnadsbesparing att satsa på ett basturum då det kostar betydligt mindre än att anlita en hantverkare för att bygga din bastu. Det billigaste alternativet är dock fortfarande att bygga bastun själv.

Att tänka på före köp

Idag finns det flera olika typer av bastu du kan välja att få när du köper ditt basturum, men den mest vanliga lösningen är en infraröd bastu. Vissa nackdelar med basturum kan vara att de oftast är avsedda för endast två personer samt att man kan behöva vara lite händig för att montera ihop dem.

Sponsrade annonser

Basturum finns i olika varianter så som torrbastu, våtbastu, infrabastu o.s.v. Det kan vara klokt att läsa på innan köp så att du inhandlar rätt bastutyp. Det som varierar mellan de olika bastutyperna är bland annat temperatur och luftfuktighet.

Många av basturummen är anpassade för att monteras i hörn och har således lite tunnare vägg av t.ex. plywood baktill. Ljusinsläppet kommer huvudsakligen från en bastudörr av glas eller från fönster i sidoväggarna.

Basturummen finns i flera olika priskategorier och storlekar. Tänk efter noga hur ofta du använder din bastu och hur många som bukar basta samtidigt. Basturum är vanligtvis byggda av al asp, fur eller gran. Priserna varierar från mellan 10 000 kronor för de absolut billigaste alternativen, men större och mer exklusiva basturum kan kosta uppåt 100 000 kronor. För mellan 20-35 tusenlappar kan du förvänta dig välutrustade bastumoduler aggregat, bastudörr, lampa, ryggstöd och en del har till och med ljudanläggning.

Innan du köper en basturum kan det vara klokt att kika närmare på tester och omdömen om olika bastumoduler. Det finns många bra basturum till billiga priser och det finns konkurrens även i det billigaste segmentet.

Tillverkare av basturum

Här nedanför finns en lista på populära tillverkare av basturum.

Tylö

Harvia

Svedbergs

Matti

Saunax

 

 

 

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.