Sponsrade annonser

Bastuflotte

En populär plats att bygga bastu på är nära vatten. En anledning till att placera en bastu vid vattnet är naturligtvis möjligheten till ett svalkande dopp, men även utsikten och tillgången till vatten (för att kasta på stenarna) är fördelar. Det kan dock vara knepigt att få bygga en bastu nära en strand på grund av strandskyddet och många får nej till deras förslag. DÅ finns det en kreativ lösning man kan ta till, nämligen att bygga en bastuflotte!

Sponsrade annonser

En bastuflotte även kallat bastubåt, marinbastu eller flytbastu är en kreativ lösning för att undkomma strandskyddet. Kraven för att du ska slippa bygglov är att din bastu kan framföras för egen maskin och går att styra då klassas det nämligen som en fritidsbåt. För säkerhets skull bör du dock ta en tur med bastuflotten och att du hör med din kommun först, men än så länge är det helt lagligt.

En bastuflotte har också många andra fördelar med hjälp av dess mobilitet kan du nämligen åka till en trevlig del utav sjön och basta där.

Sponsrade annonser

Bygga bastuflotte

Om du är händig och sugen på att bygga en bastubåt så kan du göra det själv med hjälp av s.k. pontoner (flytpontoner). Dessa har väldigt hög bärighet och du kan belasta dem med flera ton. Om du bygger din bastuflotte själv så kan du bygga den i en stil som passar ditt hus eller omgivning och resultatet kan bli hur bra som helst. En snygg bastuflotte är något som får dina vänner att komma tillbaka och om du bygger det själv så kan du komma undan med en kostnad för under 60 tusen kronor. Det finns även färdiga bastubåtar att köpa för runt 70 000 kronor. Om du vill se en unik flotte så kan du ta en titt på www. karlskronabastuflotte.se där de har byggt en flotte med både stor bastu och badtunna. Detta är något du i princip kan bygga själv eller köpa färdigt av en entreprenör.

Hyra bastuflotte

Att hyra en bastuflotte har blivit populärt. Du kan i dagsläget hyra bastubåtar i både Malmö, Stockholm, Göteborg samt många fler städer och vid olika sjöar. Priserna varierar enormt mycket från några hundra kronor i timmen för en enkel bastuflotte upp till närmare tusen kronor/timme för mer exklusiva alternativ. Mest prisvärt blir det naturligtvis om man är några stycken som delar på upplevelsen. En del bastuflottar som man kan hyra är dessutom utrustad med övrig spaanläggning samt bord för middag.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.