Sponsrade annonser

Bastubelysning

En bastu är en plats för avslappning, ro men även umgänge. Bastun är en plats för att få ett lugn i själen och nya krafter. Om du inte trivs med din bastu idag så kan en enkel förändring vara att se över din bastubelysning. Rätt belysning gör en enorm skillnad och skapar en inbjudande och stämningsfull bastu som du gärna återkommer till.

Sponsrade annonser

Bastulampor är oftast anpassade för att tåla både värme och fukt och kan kosta lite mer än vad man kanske förväntat sig.

Olika typer av bastubelysning

Precis som med alla andra marknader utvecklas bastubelysning efter rådande trender och teknisk utveckling. Få har väl missat LED-belysningens intåg i allt från bilar, tv-apparater och även som bastubelysning. En av fördelarna med led-belysning är att du kan skapa ett starkt ljus med små och hållbara lampor. I en bastu är den idealiska belysningen de lampor som är dolda för ögat, men ändå skapar stämningsbelysning. Ett exempel är att dölja lamporna bakom t.ex. lister eller under lavarna.

Sponsrade annonser
<a ”>

Bastubelysning finns i många olika varianter. Oftast är de rent designmässigt anpassade för att passa in i bastun på ett stilfullt och diskret sätt.

Dold bastubelysning

Det är populärt att använda sig av dold bastubelysning eller så kallad indirekt bastubelysning. Ofta består dessa av ljusfiberbelysning eller bastulister som man kan gömma under bastulavarna. Dessa lampor bildar sedan en mycket stämningsfull bastubelysning. Du kan också med hjälp av träramper framför lamporna skapa en mer stämningsfull bastubelysning. Ett annat billigt alternativ för stämningsfull bastubelysning är att montera en lampskärm i trä framför bastulampan.

EN del föredrar halogenbelysning i bastun. Rätt utfört och placerat ger det ett en jämn och exklusiv belysning till din bastu.

Var kan jag hitta billig bastubelysning?

Om du inte bryr dig så mycket om en estetiskt tilltalande belysning i bastun så kan en enkel lampa duga. De billigaste och med spartanska bastulamporna att köpa för mellan 100-200 kronor. För att hitta billiga bastulampor kan du besöka affärer som normalt har billiga byggvaror eller elektronik som till exempel Byggmax eller Chlas Ohlsson.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.