Sponsrade annonser

Badrumskakel


Ett helkaklat badrum är i princip aldrig fel och att välja badrumskakel kan innebära ett dilemma. Ett badrum är något man inte vill kakla om alltför ofta så det är viktigt att man trivs med badrumsinteriören i många år framöver. Många personer väljer därför neutrala färger på badrumskaklet så som svart, grått eller vitt eftersom man inte tröttnar lika lätt på färgsättningen.

Sponsrade annonser

Vill man dock ha riktigt uppseendeväckande badrum kan det vara en god idé att till exempel ha färggranna inslag i badrumskaklet. Det bildarlätt ett positivt och glatt intryck. Du kan till exempel ha annat kakel bakom dushhörnan för att skapa kontraster eller variera med mosaik.

Hitta inspiration!

Ett bra sätt att få inspiration på badrumskakel är att besöka olika varuhus och granska badrumskakel. I butik brukar dock kakelvaruhus endast ha ett begränsat utbud, men de har ofta kataloger från olika tillverkare som du kan bläddra i. Sedan kan du enkelt beställa in ditt önskade badrumskakel via butiken.

Sponsrade annonser

Du kan också beställa broschyrer och kataloger direkt från tillverkarna så som från Höganäs, HTH m.fl.

På nätet kan du ofta se helt fantastiska badrum, men de är ofta väldigtu dyra att förverkliga och kanske inte realistiska. Om du vill hitta inspiration på badrumskakel och hur det ser ut i riktiga badrum så kan du besöka Booli eller Hemnet. I dagsläget har både Booli och Hemnet en flik som heter ”inspiration” där du kan bläddra hundratals olika badrum.

Badrumskakel och trender

I dagsläget är det ganska stora kakelplattor som gäller, men gärna varierat med inslag av mosaik eller mindre plattor. Det är också modernt att ha en vägg i en annan färg och det kan dessutom pigga upp dig på morgonen.

De3t finns även de som har börjat med riktigt stora plattor i badrummet med storlekar ända upp till 60x60cm. Mer rektangulära former är också populärt speciellt på badrumskaklet.
Med moderna tekniker kan man även göra avancerad ytstruktur och mönster på kakelplattorna. Du kan även få guldfärgade, silverfärgat badrumskakel vilket skapa ett fantastiskt exklusivtintryck om du varierar det med mer tillbakadragna färger.

Hur hittar jag badrumskakel billigt?

Det finns huvudsakligen tre metoder för att få billigt badrumskakel. Leta, importera eller förhandla om priset.

Ha tålamod

Du förlorar inget på att börja planera din badrumsrenovering i tid. Öppna dina ögon och börja leta efter bra erbjudanden på badrumskakel. Byggvaruhus har då och då utförsäljning och är du på alerten kan du handla riktigt billigt badrumskakel när de rear ut.

Ett billigt sätt att få ett snyggt badrum kan vara att köpa billigt vitt, grått eller svart badrumskakel och sen variera med små inslag av dyrare mer uppseendeväckande kakelplattor. Resultatet blir ofta riktigt snyggt och du behöver oftast inte köpa särskilt mycket av den dyrare sorten.

Importera kakel

Att importera kakel från våra sydliga grannländer är ett tips som kan löna sig. Sverige har ganska dyra byggpriser, men ska du ta en bil ner till Tyskland eller Polen för att handla badrumsrenovering så gäller det att handla mycket för att det ska löna sig. Du kan kanske kombinera resan med en semester eller beställa enstaka produkter via nätet. Det finns många valmöjligheter.

Förhandla för lägre pris

När du specialbeställer badrumskakel i bygghandeln så har du marginal för att förhandla. Var skeptisk och försök få dem att sänka kostnaderna. Eftersom de beställer in det för din skull har du inget att förlora på att förhandla och i varuhuset vill de sälja till dig med väldigt goda marginal så stå på dig.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.