Sponsrade annonser

Badrumsfläkt

Ett badrum utsätts varje dag för stora påfrestningar när det kommer till fukt. I badrummet duschas det, blöta handdukar hängs upp och våta fötter tassar på badrumsgolvet. Detta skapar en perfekt miljö för fuktskador.

Sponsrade annonser

Inget badrum är hel säkert för fuktskador och ett av de främsta medlen du har för att bekämpa fukten är ventilationen. Med dålig ventilation förvandlar du även ett vackert nyrenoverat badrum till en unken och immig grotta. Det kan också vara direkt ohälsosamt att ha dålig ventilation i badrummet och det kan främja problem som till exempel allergibesvär. Lösningen är att installera en effektiv badrumsfläkt i ditt badrum, men det finns en hel del att tänka på innan du springer iväg och köper en.

Typ av badrumsfläkt

Det finns i dagsläget två tillverkare av badrumsfläktar som de svenska hushållen uppskattar. Tillverkarna heter Pax och Fresh och har en rad olika modeller av badrumsfläktar med varierande funktioner.

Sponsrade annonser

Badrumsfläkt med fuktstyrning: En badrumsfläkt med fuktstyrning är en bekväm funktion att ha i ditt badrum. Badrumsfläkten har inbyggda sensorer som känner av när luftfuktigheten blir för hög och sätter igång fläkten automatiskt och stänger av sig själv när fuktnivån är på en låg nivå. Du kan även få badrumsfläkter med fuktstyrning och tidsau-tomatik. Det innebär att efter att den eftersträvade fuktnivån i badrummet har uppnåtts så fortsätter badrumsfläkten en stund till. I slutändan ger detta extra mycket frisk luft i badrummet och minskar risken ytterligare för att fuktskador ska uppstå i ditt badrum.

Kallrasspjäll: Om du ska ha en fläkt med kallrasspjäll eller inte beror på om du har en luftkanal med självdrag eller inte. Om du har en luftkanal med själdrag så behö-ver du inte ha en fläkt med kallrasspjäll eftersom den funktionen hindrar kall luft att ta sig in i badrummet när fläkten är avstängd.
Varvtalsregulator: En varvtalsregulator är som namnet säger en regulator för hur snabbt fläkten ska arbeta. Fördelarna med en badrumsfläkt med varvtalsregulator är flera. Du kan på egen hand påverka hur snabbt luften byts ut i badrummet samt även göra fläkten tystare om den är för högljudd.

Design och tystnad

För den långsiktiga trivseln skull krävs det att din badrumsfläkt även ska smälta in i ditt bad-rum samt vara tyst. Att ha en liten gräsklippare i badrummet bruka inte vara särskilt populärt och kan vara riktigt irriterande. Tänk dig att du tar en dusch mitt i natten och sätter igång fläk-ten och väcker hela hushållet. Många män har fått sova på soffan för mindre allvarliga saker. Därför bör du satsa ordentligt när du köper en badrumsfläkt och investera i en som gör sitt jobb tyst.

På sista tiden har Fresh badrumsfläktar blivit mycket populära tll stor del på grund av deras väldesignade inre och yttre. Idag kan du få snyggabadrumsfläktar och de vanligaste färgerna är vitt, svart och grått.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.