Sponsrade annonser

Badkar med duschvägg

Många badrum som är utrustade med badkar saknar en duschkabin. Dels eftersom det är dyrare att installera både och i samma badrum och dels eftersom det tar mer golvyta. Med en duschvägg till badkar eller en så kallad badkarsvägg så kan du förena nöjet med ett badar och nyttan med en dusch.

Sponsrade annonser

Att duscha i ett badkar är inget man gärna gör ståendes vanliga fall. Risken att du halkar är större och det är lätt hänt att du sprider omkring vattnet över hela badrumsgolvet. Lösningen är ett badkar med duschvägg i kombination med ett halkskydd för badkar. Helt plötsligt har du förvandlat ditt badkar till den ultimata platsen för att tvätta dig och vattnet hålls kvar i badkaret.

Duschväggar till badkar är oftast gjorda i glas och blir ofta riktigt snygga på plats. Det finns olika former av dusväggar till badkar. En del är specialanpassade efter själva badkaret och då blir också resultatet som bäst. Vill du ha ett badkar med duschvägg är det dock möjligt att få det oavsett vilken typ av bad kar du har. Det finns många badkarsväggar som går att montera på de flesta badkar med hjälp av tätningslister mot både badkaret och väggen. En vanlig form av montering när du sätter upp en duschvägg till ditt badkar är att ta hjälp av en väggs bärkraft. Det är dock inte alla badkar som är placerade mot en vägg, men det finns möjlighet att beställa måttbestämda duschväggar.

Sponsrade annonser

Vad kostar en duschvägg för badkar?

Duschväggar för badkar varierar väldigt mycket i pris, men de billigaste kostar runt 2000 kronor, men det finns också betydligt dyrare modeller för runt tio tusen kronor. Om du ska ha specifika mått på din duschvägg kan priset sticka iväg lite till. Ett tips är att verkligen ringa runt och surfa efter olika prissättningar eftersom du kan spara väldigt mycket på det.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.