Sponsrade annonser

Badkar med dörr

Badkar med dörrar är en speciell typ av badkar som har en dörr som tillåter personer att enkelt gå in i badkaret utan behöva lyfta benet över badkarets kant. Badkar med dörr är därför perfekt för äldre eller handikappade. En dörr i badkaret är inte endast för personer med funktionshinder utan det är allmänt ett väldigt bekvämt sätt att ta sig in och ut av badkaret. Ett badkar med dörr innebär mindre risk för att halka i badkaret och kan vara ett bra alternativ för barnfamiljer eller flergenerationsboenden.

Sponsrade annonser

Det finns också ytterligare hjälpmedel som räcken för att hålla i sig på vissa badkar med dörrar. En del av badkaren med dörr har också en praktisk sittplats vid ena sidan av karet.

Något att tänka på vid köp av ett badkar med dörr är om dörren ska öppnas inåt eller utåt från badkaret. En inåtöppnande dörr är sämre ur säkerhetssynpunkt eftersom den är svår att öppna när badkaret är fyllt med vatten och en rörelsehindrar person kan ha svårt att på egen hand förhindra en drunkningsolycka. Å andra sidan kan en dörr som öppnas utåt öppnas av misstag när bakaret är fyllt med vatten och på så sätt ställa till med en vattenskada.

Sponsrade annonser

Badkar med dörr finns ananrs i alla möjliga olika versioner. Stora badkar med dörr liksom små badkar med dörr finns att tillgå. Det finns också bubbelpooler med dörrar och badkar med massage.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.