Emaljbadkar är badkar bestående av formpressad plåt med ett emaljlager. En tillverkare som har flera olika modeller utav emaljbadkar är Svedbergs. Svedbergs grundades redan 1920 och är idag den marknadsledande tillverkaren av badrumsmöbler i Norden. Svedbergs har flera populära standardbadkar, men även hörnbadkar.

Badkar i emalj

Laga emaljbadkar

En fördel med badkar i emalj är att repar man dem finns det flera bra metoder för att laga dem. Ett sätt att laga emaljbadkar är att använda speciell emaljlack. Det är viktigt att du rengör skadan innan du målar på emaljlacken. Om du har hyrt en lägenhet är det vanligt att du råkat lägga till en och annan repa på dina badrumsmöbler, men det finns bra sätt att laga dem på så att det inte syns. Om sprickorna är djupa kan man spackla och sedan måla över och med lite pill brukar det bli ett bra resultat. Det går även att laga emalj på annat förutom badkar så som spisar med samma hjälpmedel. Har du ett svart badkar kan det vara lite svårare att få tag i emaljlack, men även det går. 

Utöver att det är möjligt att laga mindre skador på ett emaljbadkar finns det flera andra fördelar med att välja ett badkar i detta material.

Hållbart material

Emalj är ett hållbart material som är motståndskraftigt mot slitage och repor. Ett emaljbadkar kan hålla i många år och behålla sin glans och utseende även efter daglig användning.

Lätt att rengöra

Emalj är en slät och tät yta som är enkel att rengöra. Smuts och fläckar kan enkelt torkas bort med en mjuk trasa och mild rengöringsmedel.

Termisk isolering

Emaljbadkar har en utmärkt termisk isolering vilket innebär att vattnet i badkaret behåller sin temperatur längre än i andra typer av badkar. Detta gör att du kan njuta av ett varmt bad längre utan att behöva fylla på med mer varmt vatten.

Ett brett utbud av designalternativ

Emaljbadkar finns i många olika färger och designalternativ, vilket gör att du kan hitta ett badkar som passar perfekt till din badrumsinredning och personliga stil.

Emaljbadkar kan vara ett prisvärt alternativ

Emaljbadkar är ett prisvärt alternativ till andra typer av badkar, men det betyder inte att du behöver kompromissa på kvaliteten. Ett emaljbadkar är en investering som kan hålla i många år och ger dig många av fördelarna med dyrare badkarsmaterial.

Sammanfattningsvis finns det många fördelar med att välja ett badkar i emalj. Det är hållbart, enkelt att rengöra, har utmärkt termisk isolering, finns i många designalternativ och kan vara ett billigt alternativ. Så om du är på jakt efter ett nytt badkar, överväg att välja ett i emalj och njut av alla dess fördelar.