Sponsrade annonser

Badkar

Ett badkar är en plats för avslappning och för många ett mer avkopplande alternativ för rengöring än duschar. Badkar är också standard i de flesta småhus och det finns flera anledningar till det. Ett badkar är nämligen även mycket praktiskt att tvätta småbarn i.

Sponsrade annonser

Badkar var även standard i många lägenheter, men har på flera håll ersatts av duschar eftersom hyresvärdarna har märkt att man kan spara varmvatten på det sättet. Om du äger en bostadsrätt och vill utnyttja det faktum att du inte betalar extra oavsett hur mycket varmvatten du använder så är ett alternativ att montera ett snyggt och bekvämt badkar i ditt badrum.

Att hitta rätt badkar kan vara knepigt. Det finns många olika varianter och storlekar. Många vill dessutom både ha plats för dusch och badkar i samma badrum. Ett tips för att spara plats är att köpa en duschkabin med badkar eller ett badkar med duschvägg. Har man en duschmatta till badkaret att stå på blir det dessutom minst lika säkert att duscha i badkaret som i en duschkabin.

Sponsrade annonser

Att välja rätt badkar

Att välja rätt badkar är inte det lättaste. Även med en begränsad budget så kan du välja mellan hörbadkar, bubbelbadkar och inbyggnadsbadkar. Vilket du slutligen väljer beror på de förutsättningar du har i badrummet. Om du vill ha ett badkar med kaklade väggar så kan ett inbyggnadsbadkar vara för dig. Dessa kräver dock en mer komplicerad installation. Om du å andra sidan föredrar ett estetiskt vackert badkar som står mitt i badrummet så bör du titta närmare på fristående badkar.

Det finns även små badkar som får plats i kompakta badrum i trånga lägenheter. Dessa badrum är ofta lite högre och tanken är att man ska sitta mer upprätt i badkaret för att spara utrymme på längden. Så att bada fler än en person i badkaret kanske inte är att rekommendera i små badkar, men det är fullt möjligt att få plats med badkar även i små ettors badrum.

Vill du ha fler tips idéer samt inspiration? Klicka runt bland menyn till vänster för att hitta en badkarstyp som passar dig.

Här kan du köpa badrumsinredning och bastu online!

FöretagOmdömmen 
Skånska Byggvaror
Fri frakt! Välkänd butik och enormt utbud! Men Expeditionsavgift 195 kronor.
Bygghemma
Stort utbud! Bra kampanjer. Expeditionsavgift på 49 kronor.
Sparmax SE
Billiga badkar , bastu, duschkabiner m.m.