Med ett litet badkar åsyftas badkar de som är kortare än 150 cm. Letar du efter ett litet badkar så finns det flera saker att tänka på bland annat badkarets design och badrummets layout. Du kanske vill ha ett litet badkar på stödfötter? Eller ett litet badkar med lejontassar? Du kanske både vill ha ha plats för både ett badkar i ditt badrum samt en duschhörna?

Oavsett hur och varför du vill ha ett litet badkar så finns det saker att tänka på. Ett litet badkar har ofta flera fördelar och det kan också höja värdet på din bostad då många personer ofta uppskattar badkar. Det är dock inte säkert att ett litet badkar höjer värdet på ditt hus, men i lägenheter brukar de vara uppskattade – speciellt av barnfamiljer.. Det viktigaste är dock att slutresultatet ser snyggt ut och är professionellt utfört. 

När du ska köpa ett litet badkar så det viktigt att ha i åtanke att det finns många trender när det kommer till badrumsinredning. En trend som kom och gick  är badkar med lejontassar. När du söker efter ett litet badkar till badrum med begränsat utrymme så är måtten och kanske priset det du främst tittar på. 

Vad kostar ett litet badkar?

Att köpa ett litet badkar i Sverige är inte svårt.  Vänder du dig till Bauhaus eller K-rauta så har de vanligtvis inte så många alternativ när du besöker dem, men tänk på att de ofta har beställningsvaror som inte syns i butiken. Fråga servicepersonalen om hjälp eller beställ direkt från deras e-handel till närmaste varuhus. Om du behöver hyra ett släp så erbjuder en del butiker det utan kostnad eller till förmånliga priser.  

Olika material

Det finns minibadkar som är tillverkade av olika material. Du kan få ett litet badkar i glasfiber, trä, gjutjärn, sanitetsakryl eller porslin och alla material har olika fördelar. Ett litet badkar i gjutjärn tar till exempel längre tid på sig att bli varm, men håller temperaturen bättre. Sanitetsakryl eller porslin kan få lättare skador än badkar gjort av gjutjärn, men det finns bra metoder för att laga dem.